KYK kredileriyle ilgili kritik karar ne zaman açıklanacak?

Türkiye’de milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi borçları ve faizlerine ilişkin düzenleme, yarın Beştepe’de gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantı sonrasında KYK kredi düzenlemesine ait ayrıntıları açıklaması bekleniyor.

KYK kredileriyle ilgili kritik karar ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında önemli gündem maddelerini görüşmek üzere toplanacak. Gündemdeki en önemli madde ise KYK kredi borcu düzenlemesi oldu. Bu kapsamda, gözler yarın gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısı’na çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kredilerin geri ödemesine ilişkin çalışmaları yarınki kabine toplantısından sonra açıklaması bekleniyor.

BEŞTEPE’DE KRİTİK KABİNE TOPLANTISI


Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığının, kredi faizlerine ilişkin kapsamlı bir çalışma yaptığı öğrenildi. KYK kredi borçları ile ilgili Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’nden kaynaklı faiz artışları detaylı bir şekilde ele alındı. Bu kapsamda, yürütülen çalışmaların 2022-2023 akademik yılı Güz dönemine yetişecek şekilde nihayete erdiği belirtildi.

# erdoğan # kredi # AKP # faiz # cumhurbaşkanı # cumhurbaşkanlığı # YÖK # kyk # önemli # Kabine Toplantısı