KDHC: "Tatbikatlar durmazsa güvenlik sorunuyla karşılaşacaklar"

Kore Demokratik Halk Cumhuriyetleri Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Silahsızlanma ve Barış Enstitüsü'nün Genel Müdür Yardımcısı Choe Jin, Associated Press'e verdiği demeçte, "ABD ve müttefikleri bizimle askeri çatışmayı seçerlerse, güvenlik açısından eşi görülmemiş bir istikrarsızlıkla karşı karşıya kalacaklar" dedi.

KDHC: "Tatbikatlar durmazsa güvenlik sorunuyla karşılaşacaklar"

Kore Demokratik Halk Cumhuriyetleri Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Silahsızlanma ve Barış Enstitüsü'nün Genel Müdür Yardımcısı Choe Jin, Associated Press'e verdiği demeçte, " ABD ve müttefikleri bizimle askeri çatışmayı seçerlerse, güvenlik açısından eşi görülmemiş bir istikrarsızlıkla karşı karşıya kalacaklar" dedi.

"TATBİKATLAR KORE YARIMADASI'NI SAVAŞIN EŞİĞİNE GETİRDİ"

Choe, iki ülkenin bu yılki ortak askeri tatbikatlarının Kore Yarımadası'nı savaşın eşiğine getirdiğini ifade etti.

ABD ve Güney Koreli yetkilileri, gelecek ay başlayacak ortak tatbikat sırasında ABD nükleer stratejik varlıklarının konuşlandırılmasını tartışmak konusunda komplo kurmakla suçlayan Choe, "ABD, bizi nükleer silahlarla tehdit ettiğinde aynı şekilde muamele göreceğini unutmamalı" ifadesini kullandı.

KDHC'nin füze denemelerinin ülkeyi savunmak için gereken meşru tatbikatlar olduğunu belirten Choe, son ABD ve Güney Kore füze testlerini çifte standart olarak nitelendirdi.

"KDHC, NATO ZİRVESİ'NDEKİ ÜÇLÜ ZİRVEYE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ"

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, 3 Temmuz'da Madrid'deki 32. NATO Zirvesi'nde, ABD, Güney Kore ve Japonya'nın gerçekleştirdiği üçlü zirvede alınan tutuma tepki göstermişti.

KDHC Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve ABD Başkanı Joe Biden'ın, Madrid'deki 32. NATO Zirvesi'nde gerçekleştirdiği üçlü zirvede gösterdiği tutumu sert şekilde kınanmıştı.

# abd # Güney Kore # nato # madrid # dışişleri bakanlığı # Temmuz # nükleer # son # Barış # KDHC # halk # kore demokratik halk cumhuriyeti # dışişleri