''Avrupa gaz olmadan bir kış geçiremez''

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonu beşinci ayını geride bırakırken, Batı basınında devam eden savaşa ve "gaz kesintisi" riskine ilişkin çeşitli yorumlar yapıldı.

''Avrupa gaz olmadan bir kış geçiremez''

İngiltere menşeli The Times'tan Roger Boyes'in yazdığı bir yazıda " Rusya, Avrupa'nın gazını kesebilir denildi. Geçen hafta, kritik öneme sahip Kuzey Akımı gaz boru hattı 'bakım' için on gün boyunca kapatıldığında Almanya bunun farkına vardı" denildi. Rusya'nın beş aylık savaş boyunca 95 milyar dolarlık gaz ve petrol geliri elde ettiği belirtilen yazıda yer alan " Putin bizim nakitimiz olmadan bir süre idare edebilir ancak Avrupa, Rus gazı olmadan bir kış geçiremez" ifadeleri dikkat çekti.

Bir diğer İngiltere menşeli haber kuruluşu olan Reaction'da çıkan Gabrial Gavin imzalı bir yazıda ise "Luhansk'ın bu ayın başlarında düşmesinden bu yana ana Donbass'ta operasyonel bir duraklama var.  Moskova bir psikolojik savaş biçimi olarak sivil bölgelerin uzun menzilli roketlerle ve füzelerle bombalanmasına yöneldi" değerlendirmesi yapıldı. Yazıda Ukraynalı yetkililerin, Rus güçlerin bir sonraki taarruza hazırlandıkları yönündeki uyarıları da aktarıldı.

# rusya # Ukrayna # Putin # almanya # haber # avrupa # moskova # enerji # gaz # kiev