"Türkiyeli diye bir şey olmaz Türk Türk'tür"

Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Pelin Çift ile Gündem Ötesi" programına katıldı. Ortaylı, "Türkiyeli diye bir şey olmaz. Türk, Türk'tür." ifadesini kullandı. Ortaylı Türklük kimliğini kabul etmek istemeyenlere "Beni ilgilendirmez, Ben senle aynı kararsızlık fidesine girmek için Türkiyelim diye gezemem. Komiktir bu." açıklamasında bulundu.

"Türkiyeli diye bir şey olmaz Türk Türk'tür"

Prof. Dr. İlber Ortaylı, " Pelin Çift ile Gündem Ötesi" programına katıldı. Ortaylı, " Türkiyeli diye bir şey olmaz. Türk, Türk'tür." ifadesini kullandı. Ortaylı Türklük kimliğini kabul etmek istemeyenlere "Beni ilgilendirmez, Ben senle aynı kararsızlık fidesine girmek için Türkiyelim diye gezemem. Komiktir bu." açıklamasında bulundu.

Ortaylı, şöyle konuştu: 

"BAZI ADAMLAR BU TÜRKLÜĞÜ KABUL ETMİYORLAR KABUL ETMİYORLARSA ETMESİNLER"

- Bazı adamlar bu Türklüğü kabul etmiyorlar. Kabul etmiyorlarsa etmesinler. Kendilerini söylesinler o zaman. Onlar böyle ikircilikli, üstü kapalı davranmak istiyor diye ben de onunla aynı şekilde hareket etmek zorunda değilim. Nihayetinde Türk dediğin herkes Türkiye'de yaşamıyor. Çok açık bir şey bu. Bir takım insanlar dışarıda 'Türküm' diyor. Tarih boyunca burayla teması olmayan topluluklar var, Türklükleri, medeniyetleri orada. Onun için bu Türk lafı Türküz. 
# türkiye # ilber ortaylı # türk # gündem # bulundu # çok # Galatasaray Üniversitesi # pelin çift # tarihçi # Gündem Ötesi # Türkiyeli