100 bin asker Rusya için hazır

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Rusya’ya Ukrayna operasyonu için 100 bin asker önerisinde bulunurken, Donbass'ın yeniden inşaası için de binlerce işçi gönderebileceğini duyurdu.

100 bin asker Rusya için hazır

Rus devlet medyasına göre, dünyanın en büyük 4. ordusuna sahip olan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Rusya'ya Ukrayna'daki operasyonu için 100 bin asker teklif etti.  Donbass bölgesinin yeniden inşasına yardım etmek için bini aşkın işçi göndermeye de hazır olduğu duyuruldu.

Rus askeri uzmanı Igor Korotchenko konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "100 bin Koreli gönüllünün gelip çatışmaya katılmaya hazır olduğuna dair haberler var" dedi.

Korotchenko’nun, ayrıca Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ordusunun karşı batarya (en küçük topçu birliği) savaşındaki deneyim zenginliğini" övdüğü belirtildi.

Bununla birlikte askeri uzmanların bildirdiğine göre, ABD'nin Ukrayna'ya çok sayıda HIMARS (Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemi) bağışlama kararının ardından, etkili bir karşı batarya savaşı Rus ordusu için artan bir öneme sahip. Korotchenko, Rusya'nın Kuzey Kore birliklerini ve karşı batarya uzmanlığını memnuniyetle karşılaması gerektiğini vurguladı.

Korotchenko, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti , Ukrayna faşizmine karşı savaşma konusundaki uluslararası görevini yerine getirme arzusunda ise onlara izin vermeliyiz" diye konuştu. 

KORE DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 4. ORDUSUNA SAHİP

Diğer taraftan ABD merkezli Dış İlişkiler Konseyi'ne göre, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ordusu yaklaşık 1,3 milyon aktif personeliyle dünyanın dördüncü büyük ordusuna sahip. Orduda 600 bin kişi daha yedek asker olarak hizmet ediyor.

Öte yandan, Güney Kore gazetesi Daily NK'ye göre, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ayrıca Donbass'ı yeniden ina etmek için  Rusya'ya yardım etmek için işçi de teklif etti.



# abd # rusya # Ukrayna # Putin # işçi # rus # kim # Kore # KDHC # kore demokratik halk cumhuriyeti # çok # kuzey kore # Zelenski