Saçma ne demek? Saçma kelimesinin anlamı - TDK

Türkçe'ye farklı dillerden giren ya da zamanla değişime uğrayan bazı kelimeler var. Bu kelimelerin anlamı her gün binlerce kişi tarafından internette aratılıyor. Peki bu sözcüklerden biri olan ve TDK (Türk Dil Kurumu'nda bir çok anlamı olan olan "Saçma" kelimesi ne demek? TDK'da hangi anlamlara gelmektedir?

Saçma ne demek? Saçma kelimesinin anlamı - TDK

Türkçe'ye farklı kökenlerden giren ya da zamanla değişime uğrayan bazı kelimeler var. Bu kelimelerin anlamı her gün binlerce kişi tarafından internette aratılıyor. Peki bu sözcüklerden biri olan ve TDK ( Türk Dil Kurumu'nda bir çok anlamı olan olan " Saçma" kelimesi ne demek? TDK'da hangi anlamlara gelmektedir?

Türkçe çok zengin bir dil olması itibariyle içerisinde çok farklı dillerden gelen yada zamanla değişime uğrayan kelimeler barındırmaktadır. Bu kelimelerin anlamları ve kökenleri yani hangi dillerden bizim dil ailemize katıldığı bir çok insan tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Bu kelimeler günlük hayatımızın her alanında karşımıza çıkmakta ve anlam açısından merak uyandırmaktadır. İşte yıllardır insanlar tarafından kullanılan "Saçma" kelimesinin detayları, ne anlama geldiği, hangi cümleler içinde kullanıldığının ve TDK'da ki karşılığının  cevapları...

SAÇMA KELİMESİ'NİN TDK ANLAMI

• Saçmak işi

• Bir tür balık ağı, serpme ağ

• Avda kullanılan fişeklerin içine konulan, türlü boylardaki küçük ve yuvarlak kurşun tanesi

• Akla uygun olmayan, pestenkerani, absürt

• Yersiz bulunan.

• Yersiz, akla aykırı, tutarsız söz

• Böyle söz söyleyen veya iş yapan

SAÇMA KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE KULLANIMI

- Fişeklerin barutunu ve saçmasını bulamıyorum

- Düşündüğü her şey saçma, hiç bir tutar yanı yoktu

- Bırak şu saçmaları! Bir daha bahsini etme.

- Saçma insan

TDK'da ara: https://sozluk.gov.tr/

# türk # çok # saçma # tdk # günlük