Evde Bakım Maaşı yattı mı? Evde Bakım Maaşı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından her ay engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için yapılan evde bakım maaşı ödemesi ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı kaç tl oldu? sorularını sizler için yanıtladık.

Evde Bakım Maaşı yattı mı? Evde Bakım Maaşı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşı engelli vatandaşlara ve ekonomik desteğe ihtiyacı olanlara veriliyor. Kısa mesaj veya E-devlet aracılığı ile evde bakım maaşı sorgulanabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı yatan iller listesine erişim 15 ağustos tarihinde gerçekleşecek. Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 15-31 Ağustos tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.

Evde bakım maaşı bakiye takibini SMS yolu ile veya Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilir. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.


Evde Bakım Maaşı ne kadar oldu?


Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammıyla birlikte belli oldu. Evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a yükseldi.

# zam # Ağustos # sms # Asgari ücret # evde bakım maaşı yatan iller # evde bakım maaşı yattı mı # evde bakım maaşı ne kadar # Evde Bakım Maaşı ne kadar olacak # Evde bakım maaşı ne zaman yatacak