iPhone ve Mac kullananlar dikkat! Apple cihazların ele geçirilebileceğini açıkladı

Teknoloji devlerinin ünlü markalarından Apple'dan kullanıcıları ilgilendiren kritik bir açıklama geldi. Peki Apple, iPhone ve Mac kullanıcılarına hangi uyarıyı yaptı? Apple'ın cihazları ele geçirilebilir mi? İşte Apple'dan yapılan endişe verici açıklamanın detayları...

iPhone ve Mac kullananlar dikkat! Apple cihazların ele geçirilebileceğini açıkladı

Dünya genelinde en çok kullanılan teknoloji markalarının başında Apple geliyor.

Birçok kullanıcı olan Apple'dan müşterilerini endişeye sürükleyecek bir açıklama geldi. Güvenlik açıkları ile ilgili kritik bir açıklama yapan Apple, bilgisayar korsanlarının güvenlik açıklarını aktif olarak istismar etmiş olabileceklerini söyledi.

APPLE HATALARI KABUL ETTİ

Apple, iPhone, iPad ve Mac'lerin bazılarında kötü niyetleri aktörlerin, kullanıcıların cihazlarını ele geçirmesini izin verebilecek büyük güvenlik boşlukları olduğunu bildirdi.

Konuyla ilgili çarşamba günü iki güvenlik raporu yayınlayan şirket, güvenlik açıklarını ortaya çıkaran ve bu sorunun aktif olarak istismar edilmiş olabileceğinin farkında olduğunu kabul etti.

Güvenlik açıkları hakkında birkaç ayrıntı da paylaşıldı. Yalnızca, hem iOS hem de MacOS'ta çekirdek ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütebileceğini söyledi.

Apple, istismardan kaç müşterinin etkilenmiş olabileceğini açıklamadı ve benzer bir gizliliği sürdüreceğini, diğer sürümler kullanıma sunulana kadar gelecekteki güvenlik sorunlarını ifşa etmeyeceğini, tartışmayacağını veya onaylamayacağını söyledi.

# maç # teknoloji # dünya # apple # Iphone # çok # ipad # ios # güvenlik açığı