Andrew Tate kimdir? Andrew Tate neden Instagram ve Facebook'ta yasaklandı?

Eski kickboks dünya şampiyonu ve son zamanların en tartışılan internet fenomenlerinden biri olan Andrew Tate bir kez daha sosyal medyada gündem oldu. Facebook ve Instagram tarafından banlanan Andrew Tate en çok aratılan isimlerden biri. Peki Andrew Tate kimdir? Andrew Tate'nin Instagram ve Facebook hesapları neden banlandı? Bu soruların cevabı haberimizde...

Andrew Tate kimdir? Andrew Tate neden Instagram ve Facebook'ta yasaklandı?

Eski kickboks dünya şampiyonu ve son zamanların en tartışılan internet fenomenlerinden biri olan Andrew Tate, zaman zaman adından sıkça söz ettiren isimlerden biri.

Andrew Tate son olarak sosyal medya platformları Facebook ve Instagram tarafından banlanması ile bir kez daha gündem geldi. Peki Andrew Tate kimdir? Andrew Tate neden banlandı? Andrew Tate ne dedi? Andrew Tate ne yaptı?

Andrew Tate, kickboks kariyeri boyunca, farklı sıkletlerde dört kez ISKA dünya şampiyonluğu kazanmış isimlerden biri. Andrew Tate, 2016'da bir kadına saldırdığı videonun ortaya çıkması nedeniyle Big Brother adlı TV programından atılmış ve o dönem baya ün kazanmıştı.

Tate, son zamanlarda hayranlarının Instagram ve TikTok’ta paylaştığı dövüş videoları sayesinde büyük bir takipçi kitlesine kavuştu.

Kadınlar ve erkeklik konusundaki tartışmalı düşünceleri ile sosyal medyada ün kazanan Tate, cinsel saldırılar konusunda paylaştığı düşünceler yüzünden Twitter’dan yasak yemişti. Ünlü dövüşçü ve sosyal medya fenomeninin şimdi de çeşitli politikalarını ihlal ettiği için Facebook ve Instagram hesapları kapatıldı. Tate'in Facebook ve Instagram'dan tehlikeli kuruluşlar, bireylerle ilgili politikaları ve nefret söylemi politikalarını ihlal ettiği için banlandığı açıklandı.Tate’in yasaklanmadan önce Instagram’da yaklaşık 5 milyon takipçisi vardı. Meta’nın bir sözcüsü yaptığı açıklamada Tate’in her iki platformda da yasağının kalıcı olduğunu ve artık hesaplarının açılmayacağını belirtti.

ANDREW TATE KİMDİR?

III. Emory Andrew Tate, 1 Aralık 1986'da ABD'de doğdu. Tate, İngiliz-Amerikan kickboksçu, yorumcu ve iş adamıdır.

Washington DC'de doğdu ve dört yaşına kadar orada yaşayıp sonra İngiltere'ye taşındı, emekli olana kadar İngiltere'nin Luton kentinde boks yaptı. Tate, boksa dönüşünü 2020'nin Şubat ayında şu anda ikamet ettiği Romanya'nın Bükreş kentinde yaptı. Tate'in net değerinin 2022 itibariyle 30 milyon dolar (USD) olduğu tahmin ediliyor.

# abd # ingiltere # son # tiktok # 2022 # kickboks