Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?

Güneş yanıkları özellikle yaz aylarında çok rastlanan problemlerdendir. Güneş yanıklarını evde tedavi etmek için doğal çözümler bulunmaktadır. Peki güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer? Güneş yanığına doğal çözümler nelerdir?

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?

Yaz aylarında aşırı sıcak dönemler içinde güneşe maruz kalan deri, güneşin etkisi ile zarar görmektedir. Güneş yanıklarını engellemek ve oluşumunu azalmak için güneş kremi kullanımı sık olmalıdır. 

Güneş yanıkları oluşumlarının ardından soğuk su ile yıkanmak ve iyileşene kadar sık bir şekilde bu durumu gerçekleştirmek gereklidir. Soğuk su ile duş alma sırasında suyun basıncı az olmalıdır. Bunun yanı sıra soğu su ile yıkanan bez ile bastırmadan düzenli kompres yapılabilir.

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer? - Resim : 1

ALOE VERA İÇERİKLİ ÜRÜNLER VE PAPATYA ÖZLÜ ÜRÜNLER

Güneş yanıklarına iyi gelen bitki özleri arasında papatya ve aloe vera içeren ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler iltihap giderici özelliklere sahiptirler. Bu nedenle yanıklar içinde hızlı bir iyileşme dönemi sağlamaktadır. Düzenli olarak kullanılması sonucunda yanık bölgede iyileşmeler gözlemlenecektir.

NEMLENDİRİLER

Güneş yanıklarının belirtileri görülmesi halinde güneş yanıklarına günde 3 defa olmak üzere nemlendirici ürünler kullanılmalıdır. Bu sayede deri kendini daha hızlı yenileyecek ve sağlıklı halini alacaktır. Nemlendirici ürünler ile soğuk su uygulanması, evlerde güneş yanıklarının iyileşmesini sağlayacaktır.

YOĞURT

Yoğurt, deriyi nemlendirecek ve rahatlatacak bir forma sahiptir. Güneş yanıklarının evde tedavi edilmesi için oldukça uygundur. Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere düzenli uygulanması deriyi yenileyecektir.

SALATALIK

İçinde bulunan su özü ve nemli yapısı ile derinin kendini onarmasını hızlandırmaktadır. Deriyi iyileştirici bir yapıya sahip olan salatalık, farklı cilt ürünlerinde de kullanılmaktadır.

ÇAY

Güneş yanıklarının oluşumları durumunda kullanılabilecek doğal ürünlerden bir tanesi ise çaydır. Çayın banyo suyu içine katılması ya da yanık olan derinin üzerine uygulanması iyi bir tedavi yöntemi olacaktır.

LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı içinde bulunan özler sayesinde deri daha hızlı bir onarım sağlamaktadır. 

# sıcak # tedavi # güneş yanığı # güneş yanığına sürülmemesi gerekenler # güneş yanığına ne iyi gelir # güneş yanığına hangi krem iyi gelir # güneş yanığı su toplaması hangi krem