2023 YKS sınavı ne zaman? 2023 YKS tarihi belli oldu mu?

Üniversiteye yerleştirmede kullanılan YKS'nin 2023 oturumları için geri sayım başladı. Peki ÖSYM tarafından organize edilen ve toplamda üç oturum olarak uygulanan YKS'nin 2023 sınav tarihi ne zaman?

2023 YKS sınavı ne zaman? 2023 YKS tarihi belli oldu mu?

Yeni yıla kısa süre kalmasıyla birlikte en çok merak edilenlerden biri de ÖSYM'nin düzenlediği sınavların tarihleri oldu. Her yıl yüz binlerce öğrencinin katılım sağladığı üniversiteye girişte uygulanan YKS'nin oturum tarihleri, gelecek yıl ilk kez sınava katılım sağlayacak adaylar ve diğer kişiler tarafından yoğun şekilde sorgulanıyor. İşte, 2023 üniversiteye giriş sınavı hakkında en son gelişmeler...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 2023 etabı için henüz tarih bilgisi netleşmedi. 2022 yılında YKS 18-19 Haziran'da yapıldı.

2023 YKS oturumlarının da haziran ayı içinde yapılacağı tahmin ediliyor.

YKS'YE KİMLER KATILABİLİR?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

# ilk # çok # YKS # YKS ne zaman # yks tercih # yks sonuçları # yks tercih robotu # yks tercih kılavuzu # yks puan hesaplama