Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'na ait çeşitli belgeler sızdı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığına ait çeşitli belgeler sızdı. Sızan belgelere göre sadece Ukrayna Ordusu'nun 191 bin ölü ve yaralısı var. Kayıp ve esir sayısını hesap eden bile yok lakin on binlerce diye düşünülüyor.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'na ait çeşitli belgeler sızdı

Sızan belgelere göre 5. dalga seferberlik ve öncesinin personelinin yüzde 80'i öldü, yaralandı veya seferberlikten kaçıp ülkeyi terk etti.
Yoğun seferberlik çalışmasına rağmen birliklerin mevcudu yüzde 43 48 seviyesinde ve mevcut seviyesinin üstüne çıkılsa bile cepheye yollanıp kısa sürede tekrar bu seviyeye indi.


Yine sızan belgelere göre birliklerin yüzde 70'i için yeterli askeri ekipman yok. Piyade tüfeği konusunda bile büyük eksiklikler var.
NATO silahlarının bilhassa da obüs ve ÇNRA'ların yedek parça stoku bitmek üzere. M777 için gerekli sıvı hidrolik ve nitrojen neredeyse yok ve titanyumdan oldukları için tamir etmek çok zor.


Toz ve az kullanım bile M777'leri kısa sürede kullanım dışı bırakıyor ve sadece Polonya'da tamir ediliyor.
Batı yapımı silahlar hem kayıplar hem de yıpranma nedeniyle tükeniyor ve uzman olmayan personel kullanımı ve yetersiz teknik destek durumu daha da kötü hale getiriyor.


Batının yoğun medya ve sosyal medya desteğine rağmen moral giderek düşüyor ve yükseltmek pek mümkün görünmüyor. Sağlık çalışanı miktarı ve durumu iyi değil. Ağır kayıplar sıhhiyeyi oldukça zorluyor.


Ukrayna Ordusu yoğun batı yardımları, eski Sovyet stoku ve aşırı sağcı gruplarla ve istihbarat gücünün kontrolü sayesinde sürekli seferberlik sürekli personel yollama sayesinde ayakta tutuluyor.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # destek # nato # batı # çok # Donetsk # Zelenski # Luhansk # Lugansk # donbasss