Fuat Uğur ve Tuba Durgut arasında Havrita tartışması

Gazeteci Fuat Uğur ve AK Parti İstanbul Milletvekili Pervin Tuba Durgut arasında Havrita tartışması çıktı. Fuat Uğur'un Havrita'ya erişim engeli getirilmesini eleştirmesine Durgut'tan tepki gecikmedi. İkili arasında sert bir tartışma yaşandı.

Fuat Uğur ve Tuba Durgut arasında Havrita tartışması

Gazeteci Fuat Uğur, Havrita isimli internet sitesine erişim engeli getirilmesinden sonra sosyal medya hesabından bu kararı eleştiren bir gönderi paylaştı. Fuat Uğur gönderisinde şu ifadeleri kullandı:

- Sokak köpeklerinin yoğunlaştığı yerleri göstererek halkı saldırıya uğramamaları için uyaran HAVRİTA yazılım programına erişim yasaklanmış. Neymiş hayvanseverler (Köpekperestler) tepki göstermiş. YUH ve PES! Halk umurunuzda değil galiba.

Fuat Uğur'un bu gönderisine tepki, AK Parti İstanbul Milletvekili Pervin Tuba Durgut'tan geldi. Milletvekili Durgut, Fuat Uğur'un tepkisine aynı şekilde sosyal medya üzerinden cevap verdi. Tuba Durgut, şu ifadeleri kullandı:

- Sayın Fuat Uğur, ben bir Müslümanım ve Havrita'nın kapanmasını savunan bir hayvan severim. Siz hayvan severleri köpekperest olarak mı tanımlıyorsunuz? Dinimizde bir müslümana köpekperest ( köpeğe tapar) demenin hükmü nedir biliyor musunuz?

Bu açıklamanın üzerine Fuat Uğur ise şu cevabı verdi:

- Sayın Pervin Tuba Durgut, sürekli dine referans vererek yazmanız sağlıklı değil.Hadis mi yarıştıracağız şimdi?Yasalar üzerinden konuşalım. Hayvanseverliği köpeğe indirgeyen köpekperesttir evet ve bu patolojiktir. Şunu bilelim:
1-Sokakta köpek olmaz.
2-5199 sayılı yasa buna uygun değişmeli.

Tuba Durgut, Fuat Uğur'un bu cevabını karşılıksız bırakmadı. Durgut yapıtığı paylaşımda hayvan severlere karşı silahlanma çağrıları yapıldığını belirterek şunları söyledi:

- Patoloji görmek isterseniz (siz dahil) insanlara köpekperest gibi çirkin yakıştırmalarda bulunanlara, hayvanseverlere karşı fetöcü hesaplar aracılığı ile bireysel silahlanma çağrıları yapanlara, hayvanları zehirleyerek işkence ile öldürenlere bakın. Bana ders vermek yerine.

Fuat Uğur, Milletvekili Durgut'un paylaşımından sonra, köpeklerin zehirlenmemesi gerektiğini söyleyerek başıboş köpek sorunu için barınağı işaret etti. Fuat Uğur'un açıklaması şöyle:

- Anlamak istemeseniz de söylediklerim net.Mahra yaşasaydı anlardı misal:
1-Sokakta köpek olamaz.
2-5199 barınak zorunluluğu getirecek şekilde düzenlenmeli
3-Köpekler zehirlenmemeli.
Ben köpek zehirleyenleri savunmadım ama siz çocuk parçalatan katilleri savunuyorsunuz.

# istanbul # fuat uğur # fuat uğur twitter # fuat uğur türkiye gazetesi