Kendi kendine monte olan mobilyalar geliyor

Bilim insanları, 3D baskılı ahşaptan kendi kendine monte olabilen mobilyalar için önemli bir adım attı.

Kendi kendine monte olan mobilyalar geliyor

3D baskılı ahşaptan kendi kendine monte edilebilen masa ve sandalyeler, bilim insanları tarafından çalışmalara başlandı.

Kubbeler ve sarmallar şekilleri gibi kurudukça karmaşık şekillere dönüşmek üzere programlanabilen, yazdırılabilir bir 'ahşap mürekkebi' oluşturdu. 

Uzmanlar şimdiye kadar sadece birkaç santim uzunluğunda baskılı tasarımlar oluşturmuş olsa da, sandalyeler, masalar ve raflar gibi çok daha büyük nesneler üretmeyi hedefliyorlar.

Gelecekte, büyük ahşap ürünler bir varış noktasına yine demonte olarak gönderilecek ama daha sonra nihai şeklini alması için müşteri tarafından monte edilmesi gerekmeyecek. 

BİTKİLERİN KURUDUKÇA ŞEKİL DEĞİŞTİRMESİNDEN YOLA ÇIKILDI

Bilim insanları bitkilerin kesildikten sonra kendi şekillerini veya dokularını değiştirebildiği ve kurudukça şekil değiştirebilmesinden yola çıkıyor. Örneğin, bir ağaç kesildiğinde, ahşabın liflerinin yönelimindeki farklılıklar nedeniyle düzensiz bir şekilde küçülür ve bükülür. Kam, "Bükülme bir engel olabilir, ancak bu fenomeni anlamaya ve onu arzu edilen bir biçim değiştirmeye dönüştürmeye çalışabileceğimizi düşündük" diyor.

# 3D # çok # bilim insanları # mobilya # ahşap # bitki # 3D baskılar