Kandil Dağın Gölgesi filminin yönetmeni Akinan CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den 4 milyon TL aldı mı?

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in Basın Danışmanlığını yapan Serdar Akinan'ın 'Kandil Dağın Gölgesi' isimli belgeseli tartışma yarattı. CHP'li bir belediyenin basın danışmanlığını yapan Akinan'ın belgeseli adeta PKK propaganda filmi gibi. Böylesi bir belgeselin yönetmenliğini yapan Akinan'ın CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesinden bir yıl içinde toplam 4 milyon TL. aldığı iddia ediliyor.

Kandil Dağın Gölgesi filminin yönetmeni Akinan CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den 4 milyon TL aldı mı?

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in Basın Danışmanlığını yapan Serdar Akinan'ın ' Kandil Dağın Gölgesi' isimli belgeseli tartışma yarattı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  basın danışmanlığını yapan Akinan'ın belgeseli adeta PKK propaganda filmi gibi. Böylesi bir belgeseli yapan Akinan'ın CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesinden bir yıl içinde toplam 4 milyon TL. aldığı iddia ediliyor.

İddialara  göre, Vahap Seçer'in Basın Danışmanı olan Serdar Akinan, belediyeden 5 adet 90 saniyelik reklam filmi için ayda 375 bin TL aldı. Yılda 4 milyon TL'ye yakın ödeme alan Akinan'ın ekipman ve personel ihtiyacını da Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden karşıladığı öne sürüldü.

Daha önce Kandil'e giderek terör örgütü PKK'nın sözde lideri Murat Karayılan ile görüşen ve yazdığı kitaplarla PKK'lı teröristleri aklamaya çalışan Akinan'ın şimdi de 'Kandil Dağın Gölgesi' isimli belgeseli tartışılıyor. 

Serdar Akinan, 2015 yılında Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan askerlere bomba atan ve Berkin Elvan için bomba attığını söyleyen DHKP-C'li teröristi mazur göstererek, "Bu derin hukuksuzluğa tepki DHKP-C'den patlıyor. İsyanı haksız bulmak mümkün mü? Unutmayın: Bir yerde adalet yoksa orada anarşi haktır" demişti.

# Mersin # chp # pkk # hdp # tepki # vahap şeçer # mersin büyükşehir belediyesi # serdar akinan