EYT ne zaman çıkacak? Vedat Bilgin'den EYT açıklaması

EYT nedir? EYT şartları neler? EYT kimleri kapsıyor? EYT bu yıl çıkar mı? İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT açıklaması...

EYT ne zaman çıkacak? Vedat Bilgin'den EYT açıklaması

Emeklilikte yaşa takılanlar için konuyla ilgili açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den gelirken çalışmaların hız kazandığı da aktarılanlar arasında. EYT nedir, şartları neler, kimleri kapsıyor soruları konu kapsamını değerlendirmek açısından oldukça önemli bir yere sahip. Peki, EYT ne zaman çıkacak, son durum ne, bu yıl çıkar mı? 

BAKAN NEBATİ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt verdi:

"Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere EYT ve öğretmenlerimiz konusunda da ilgili bakanlıklarımızla koordineli çalışmalarımız uzun süredir devam ediyor. Anlaşılan bizi yakından takip ediyorsunuz. Bizi izlemeye devam edin"

MASADA SADECE BİR TANE FORMÜL VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Şu an masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Hollanda ve Almanya modelleri masada değil" şeklinde konuştu. Daha önce de Türkiye modeli üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

EYT YASASI ÇALIŞMA GRUBU KURULDU

Bir süredir EYT ile ilgili konular gündem olmaya devam ediyor. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yılını ve primini doldurmuş ancak yaş şartı nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için bir çalışma grubu da oluşturuldu.

Bu konuda oluşturulan çalışma grubunu duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını da kamuoyu ile paylaşmıştı.

Bir süredir gündeme gelen formüllerin haricinde bir çalışma hazırlandığı anlaşılmış oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanların yanı sıra staj süresi de gündemde yer alacak konulardan biri olacak.

BAKAN BİLGİN`DEN EYT AÇIKLAMASI: ÇÖZÜM YOLLARI ÜRETİYORUZ

Bursa`da konuşan konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. EYT dosyasının önlerinde olduğunu ve ileriki günlerde tamamlanacağını söyleyen Bakan Bilgin, "Türkiye`nin her sosyal meselesi bizim önümüzdedir. Bunların üzerinde çalışıyoruz, bunların üzerinde çözüm yolları üretiyoruz. Formüller buluyoruz" dedi.

EYT TARİHİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilikte yaşa takılanlar sorunun çözümü için masada çeşitli formüller bulunurken, Dağ çalışmaların hızlandığını belirtti. Hamza Dağ EYT sorunun çözüleceği tarihi de açıkladı. Buna göre 2022 yılının sonu 2023'ün başında EYT çözüme kavuşmuş olacak.

"EYT ÇALIŞMASINI TAMAMLADIĞIMIZ GÜN AÇIKLAYACAĞIM"

En uygun formülle çalışmanın netleştiğinde kamuoyu ile paylaşacağını bildiren Bakan Bilgin, "Daha önce 3600`de yaptığımız gibi, asgari ücrette yaptığımız gibi, yarın da sözleşmeli personel konusunda dosyayı açtığımda basın mensuplarıyla paylaşacağım. Diğer gün geçici işçiler sorunu var. Onu tamamladığımız gün, onlarla ilgili açıklama yapacağım. EYT var, EYT`yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım" ifadelerini kullandı.

EYT düzenlemesi için 6 adımlı bir çalışma devam ederken öncelik olarak kapsamın belirlenmesine çalışılıyor.

# chp # türkiye # eyt # son # eylül # çok # eyt son dakika # eyt nedir # eyt haberleri # eyt son durum # eyt açıklaması # eyt açılımı # 2022 # resmi gazete eyt son dakika # eyt hesaplama # eyt ne demek # eyt şartları # eyt açıklandı mı # eyt formülleri # eyt hangi yılları kapsıyor # eyt hangi tarihleri kapsıyor # eyt hangi hükümet çıkardı # eyt hangi tarihten itibaren geçerli # eyt twitter # eyt hangi yılı kapsıyor # eyt hangi tarih # eyt hangi tarihi kapsar # eyt hangi şartlarda çıkacak # eyt hangi formül # eyt hangi yaş grubu