İyi Parti suç duyurusunda bulundu: Yarkadaş belgelerle açıkladı

Barış Yarkadaş geçtiğimiz günlerde İyi Parti'nin HDP oyu ile kazanılan CHP'li belediyelerden ihale aldığını açıklamıştı. Yarkadaş'ın açıklamalarının ardından İyi Parti Barış Yarkadaş'a dava açtı. Gürkan Hacı'nın sunduğu Taksim Meydanı programına katılan Yarkadaş İyi Parti'nin aldığı ihaleleri belgeleriyle açıkladı.

İyi Parti suç duyurusunda bulundu: Yarkadaş belgelerle açıkladı

Barış Yarkadaş geçtiğimiz günlerde İyi Parti'nin HDP oyu ile kazanılan CHP'li belediyelerden ihale aldığını açıklamıştı. İYİ Parti’nin HDP’lilerin oylarıyla ihaleler aldığını iddia eden Yarkadaş “Şimdi siz HDP’li seçmenin yerel seçimde oyunu alacaksınız, HDP’li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediye başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları olacaksınız, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreniz büyükşehir belediyelerinden ihale alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar.” ifadelerini kullanmıştı. Yarkadaş'ın açıklamalarının ardından İyi Parti Barış Yarkadaş'a dava açtı. 

İYİ PARTİ’DEN YARKADAŞ’A SUÇ DUYURUSU


İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Yarkadaş’ın İYİ Parti’yle ilgili iddiaları üzerine İYİ Parti adına ‘Suçu bildirmeme’ ve ‘İftira’ suçlarından suç duyurusunda bulundu. Poyraz’ın avukatı Eray Gülcü, suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada “Barış Yarkadaş açıklamaları ile; büyükşehir belediyelerinden, il ve ilçe belediyelerinden İYİ Parti yöneticilerinin ‘yakın çevrelerinin’ ihale aldıklarını, bunları tek tek bildiğini, ‘bana söyletmesinler, konuşturmasınlar’ vurgusu ile de tüm detaylara vakıf olduğunu, belediyelerde ihalelerin dağıtıldığını, İYİ Parti yöneticilerinin eşlerinin, dostlarının ve akrabalarının dağıtılan ihaleleri aldıklarını ifade etmiştir.” denildi. 

"SEN İYİ PARTİLİ OLARAK CHP’Lİ BELEDİYEDEN İHALE ALIYORSAN BUNU ELEŞTİRİRİM"


Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında Yarkadaş, İYİ Parti’nin suç duyurusuna yanıt verdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ‘Haddini aştı’ diye tweet atıyor. Ne haddine senin ben gazeteciyim her türlü düşüncemi ifade ederim. Sen İYİ Partili olarak CHP’li belediyeden ihale alıyorsan bunu eleştiririm" ifadelerini kullandı.

# chp # erdoğan # hdp # İyi Parti # dava # Bir # 2022 # barış yarkadaş