YKS ek tercih sonuçları açıklandı! YKS ek tercih sonuçları nasıl öğrenilir? Kayıtlar ne zaman yapılacak?

13 Eylül'de sona eren YKS ek tercih yerleştirme işlemlerinin ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrilmişti. Başvuruda bulunan binlerce üniversite adayı haberi aldı, YKS ek tercih sonuçları YÖK açıklaması ile duyuruldu. Üniversite ek tercih sonuçları sorgulama işlemleri başladı.

YKS ek tercih sonuçları açıklandı! YKS ek tercih sonuçları nasıl öğrenilir? Kayıtlar ne zaman yapılacak?

YKS ek tercih sonuçları son dakika belli oldu! İlk tercihlerde hiçbir üniversiteye yerleşemeyen adaylar, YKS ek tercih kılavuzu ile 7-13 Eylül tarihleri arasında üniversite 2. tercihlerini gerçekleştirdi. 

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI


7 - 13 Eylül 2022 tarihleri arasında tamamlanan YKS ek tercih sonuçları açıklandı. Binlerce üniversite adayı, YKS ek tercih sonuçları için  ÖSYM sorgulama sayfasını ziyaret etmeye başladı. 

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?


YKS ek tercih sonuçları sonuç.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulanıyor:

YKS EK TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?


Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

# Bir # ilk # son # eylül # ösym # 2022 # 2022 YKS # yks ek tercih