Erdoğan BM'deki konuşmasını bugün yapacak

Kovid-19 salgını sonrası ilk yüz yüze Birleşmiş Milletler Zirvesi bugün yapılıyor. ABD'de yapılan BM 77. Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da konuşma yapacak. Erdoğan, tahıl sevkiyatı, terörle mücadele, Yunanistan ile yaşanan gerilime kadar pek çok kritik başlıkta mesajlar verecek. Türkiye'nin kırmızı çizgilerini ve önerilerini iletecek.

Erdoğan BM'deki konuşmasını bugün yapacak

ABD'nin New York eyaleti Kovid-19 salgını sonrası ilk kez yüz yüze düzenlenecek, BM 77. Genel Kurulu'na ev sahipliği yapıyor.

BM Genel Merkezi'nde bir araya gelen liderler, küresel sorunları, ülkelerinin politikalarını konuşup ikili görüşmeler yapacak.

Zirvede, Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan temsil edecek. Erdoğan tahıl sevkiyatı, terörle mücadele, Yunanistan ile yaşanan gerilime kadar pek çok kritik başlıkta mesajlar verecek. Türkiye'nin kırmızı çizgilerini ve önerilerini iletecek.

Kürsüye ev sahibi ülke olarak ABD ikinci sırada çıkıyor ancak ABD Başkanı Biden, 19 Eylül'de İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Londra'daki cenaze törenine katılacağı için BM Genel Kurulu'na bir gün sonra 21 Eylül Çarşamba günü hitap edecek.

Öte yandan bu yıl Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirveye katılmayacak.

# abd # türkiye # rusya # erdoğan # Putin # çin # new york # Bir # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # ilk # Londra # Çin Devlet Başkanı Şi Cinping # eylül # BM Genel Kurulu # ABD Başkanı Biden # İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth # BM Genel Merkezi # BM 77. Genel Kurulu