Asgari ücretle ilgili son gelişmeler nelerdir? Agari ücret Aralık ayında gündeme gelecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişmeleri duyurdu. Bilgin, asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretle ilgili son gelişmeler nelerdir? Agari ücret Aralık ayında gündeme gelecek

TRT Haber canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin güncel bilgiler verdi.

ASGARİ ÜCRET MESAJI


Bakan Bilgin, "Sadece yüzde 50 oranında bir zam yapılmış olması değil, orada yapılan devrim diyebileceğimiz şey sadece asgari ücretlilerin değil, asgari ücret düzeyindeki tüm gelirlerin ücretlerinin vergi dışı bırakılmasıdır. Bu tarihsel bir şeydir. Ben öğrenciyken biz bunu slogan olarak söylerdik, bunu gerçekleştirme imkanı ortaya çıktı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kabinedeki değerlendirmeleriyle birlikte bunları hayata geçirmemiz konusundaki kararlılığıyla bu sorunları çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Biz asgari ücret için Aralık'ta yeniden oturacağız. Önümüzdeki bahar sendikalarla görüşmelerimiz var. Sizin görüşleriniz ne olursa olsun diyorum. Ben size emekçilerin haklarını dile getirdiğiniz sürece size yakınım diyorum. Tüm sendikalarımıza bu konudaki yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Birçok sorunu çözüyoruz" açıklamasını yaptı.

# Asgari ücret # Bir # vedat bilgin # asgari ücret ne kadar olacak # asgari ücret zam belli oldu mu # asgari ücret miktarı belli oldu mu # 2023 asgari ücret miktarı belli oldu mu