CHP'de Kobani damarı

"PKK ya da PYD üzerinden söylem geliştirerek Kobani'ye sahip çıkmamak, destek vermemek kabul edilemez." Bu sözler CHP Milletvekili Atilla Kart'a ait. Irak ve Suriye Kürtlerinin birleşme çabasını "umut verici" olarak değerlendiren Kart, "Irak Kürdistanı ve Rojava Kürdistanı kendi iradeleriyle kendi yönetimlerine karar vermeli" dedi.

CHP'de Kobani damarı

CHP Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Atilla Kart, Barzani'ye yakın Basnews gazetesine önemli açıklamalar yaptı.

"Kobani'ye sahip çıkmamak kabul edilemez" diyen Kart, PKK ve PYD'nin Türkiye Cumhuriyeti karşıtlığının görmezden gelinmesini istedi.

"PKK veya PYD’nin Türkiye Cumhuriyeti ile olan ihtilafları ayrı bir konudur. Fakat orada bir ölüm-kalım savaşı veren, hak ve hukukunu korumaya çalışan bir Kürt halkı var. Bu yapılanma içinde çok farklı gruplar, dinamikler olabilir. Onlar bir araya gelip insanlığı tehdit eden IŞİD’e karşı mücadele ediyorlar. Dolayısıyla bu noktada PKK ya da PYD üzerinden söylem geliştirerek oraya sahip çıkmamak, destek vermemek kabul edilemez bir şeydir"

PYD-Barzani anlaşmasını "umut verici bir olay" olarak tanımlayan CHP'li Kart, Irak ve Rojava Kürdistanı'nın kendi yönetimlerine karar verme hakkı olduğunu söyledi.

"Maalesef tarih boyunca Kürt grupların birbiriyle çekişmekten, tam bir dayanışmayı sergileyememekten dolayı büyük kayıpları olduğunu biliyoruz. Artık bunu aşmak gerekir. Son bir kaç gündür o bölgeden gelen haberler umut verici gerçekten. Fakat IŞİD o bölgede bertaraf edildikten sonra da bunu daha ileri boyutlara taşımaları gerekir. Irak Kürdistanı, Rojava Kürdistanı, o yerleşik halklar da kendi iradeleriyle buna karar verecekler"

ulusalkanal.com.tr

# chp # Atilla Kart # kobani