Pençe-Kaplan Operasyonu'nun sıradaki adresi Mahmur Kampı mı olacak?

Pençe-Kaplan Operasyonu'yla PKK’nın sığınaklarını yok eden Türk ordusu, F-16’lar, İHA ve SİHA’ların desteğiyle Irak'ın kuzeyinde 45 kilometre derinliğe ulaştı. Stratejik tepeler ele geçirildi.. Sıradaki hedef, teröristlerin Irak’taki ana toplanma bölgelerinden bir olan Mahmur Kampı.

Pençe-Kaplan Operasyonu'nun sıradaki adresi Mahmur Kampı mı olacak?

TSK'nın yurt içinde ve sınır ötesinde yürüttüğü başarılı harekâtlarla PKK'nın beli kırıldı. Pençe-Kaplan Operasyonu'yla da büyük bir darbe daha indiriliyor.

Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin-Basyan, Gara, Haftanin ve Hakurk bölgeleri peş peşe vuruldu. Bölgede Karadan ve havadan operasyonlar devam ediyor. F-16 savaş uçakları ile İHA ve SİHA’ların desteğinde ilerleyen birlikler Irak'ın kuzeyinde 45 kilometre derinliğe ulaştı.

Bölgeye hakim 28 tepe noktası ele geçirildi. PKK’nın bölgedeki etkinliği önemli ölçüde kırılmış oldu. Hakimiyet sağlanan tepe noktalarının kademeli şekilde üs bölgesi olarak kullanılacağı, gerektiği takdirde kalıcı üslerin inşa edilerek, PKK’nın kış aylarında yeniden bölgeye dönmesinin önleneceği belirtiliyor.

YeniŞafak'ın haberine göre operasyonun görünmeyen hedeflerinden birinin de Mahmur Kampı olduğu belirtiliyor. Erbil’in güneyinde kalan kampı aktif biçimde kullanan PKK, Mahmur’u ağırlıklı olarak eleman temin etme ve eğitim amaçlı kullanmayı sürdürüyor.

PKK’nın sözde alt ve orta sınıf yöneticilerinin önemli bir kısmı, TSK ve MİT operasyonlarıyla öldürüldü. PKK, bunların yerini doldurmak amacıyla eleman yetiştirmek için Mahmur’da terörist eğitimlerine hız verdi. Tüm bu nedenlerle önümüzdeki günlerde Mehmetçiğin Mahmur Kampı’na kadar inmesi sürpriz olmayacak.

17 Temmuz 2019’da Erbil’de Türk diplomatın şehit olduğu saldırıyı düzenleyen teröristlerin Mahmur’dan geldiği tespit edilmiş ve teröristler SİHA operasyonuyla etkisiz hale getirilmişti.

ulusal.com.tr

# pkk # iha # siha # PençeKaplan Operasyonu # mahmur kampı