F tipi polis şefi Yılmazer ''Tasarlayarak öldürmeye yardım'' suçundan tutuklandı

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili soruşturmada çarpıcı bir gelişme yaşandı. Dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, "suç işlemek için örgüt kurmak" suçundan tutuklandı. Kararda Yılmazer'in emniyet içerisinde kurduğu yasa dışı büronun Ergenekon ve Balyoz gibi kumpasları planladığı belirtildi.

F tipi polis şefi Yılmazer ''Tasarlayarak öldürmeye yardım'' suçundan tutuklandı

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde kamu görevlilerin rolü soruşturmasında F tipi polis şefi Ali Fuat Yılmazer "suç işlemek için örgüt kurmak" ve "tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmek" suçlarından tutuklandı.

Dink cinayeti soruşturmasında dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi C Şube Başkanı Ali Fuat Yılmazer, emniyet içerisinde yasa birim kurmaktan tutuklandı. Kararda; "Ali Fuat Yılmazer'in gizlice oluşturduğu yasa dışı C-5 Bürosu'nun kumpas davalarının da mimarı olduğu vurgulandı.

"KUMPAS BÜROSU TESPİT EDİLDİ"

"Yılmazer tarafından kanuna ve mevzuata aykırı olarak "C-5" isimli gizli birim oluşturulduğu burada sadece komiser ve yardımcılarının yalıtılmış bir ortamda görev yaptığı belirlenmiş. Gizlice kurulmuş bir birim olarak yapılması planlanan Ergenekon, Balyoz ve benzeri operasyonların alt yapısının hazırlandığı tespit edilmiştir. "

Mahkeme kararında C-5" bürosunun 23 Kasım 2012'de İçişleri Bakanlığı'nın oluru ile yasallaştığı belirtildi. Büro'nun kuruluşunu onaylandığı tarihte İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'di. Türkiye tutuklu F tipi polis şefleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in ulusalcılara karşı kurduğu kumpas bürosu C-5'i; Ulusal Kanal ve Aydınlık'ın yayınları ile öğrenmişti.

Kararda Ali Fuat Yılmazer'in Hrant Dink'e yönelik tehdit ve saldırı istihbaratlarını gizleyerek Dink'in korunmasını engellediği vurguladı. Yılmazer bu kapsamda "tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmekten" tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün yürüttüğü Dink soruşturmasında eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek "İhmalle ölüme sebep olmak" suçundan, polis memurları Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Ercan Demir de "cinayette ihmalleri olduğu" gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Ali Fuat Yılmazer'in de tutuklanmasıyla, soruşturma kapsamında tutuklananların sayııs 5'e yükseldi.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # yasin hayal # ali fuat yılmazer