Arap ülkelerine çağrı: İsrail'le yaptığınız anlaşmaları feshedin

Hamas lideri İsmail Heniyye, Arap ve Afrika ülkelerine "İsrail'le yaptığınız anlaşmaları feshedin" çağrısında bulundu. Heniyye, "Normalleşme, halklarımıza, Filistin davamıza, kutsallarımıza ve direnişimize hizmet etmiyor." dedi.

Arap ülkelerine çağrı: İsrail'le yaptığınız anlaşmaları feshedin

Hamas'tan Arap ve Afrika ülkelerine "İsrail'le yaptığınız anlaşmaları feshedin" çağrısı geldi.

Hamas lideri İsmail Heniyye şu şekilde konuştu:

- Arap ülkeleri ve Afrika ülkelerine işgalci İsrail'le yapılan normalleşme anlaşmalarını feshetme çağrısında bulunuyorum. Normalleşme, halklarımıza, Filistin davamıza, kutsallarımıza ve direnişimize hizmet etmiyor.

1 Kasım 1954'te Fransız sömürgesine karşı Cezayir bağımsızlık mücadelesinin başlamasının 67. yılı nedeniyle düzenlenen online programa katılan Hamas lideri İsmail Heniyye, İsrail'le normalleşme anlaşması yapan ülkelere seslendi.

İsrail'le önce normalleşme sonra da barış yapmanın bir yanılsama olduğunu belirten Heniyye, siyonist oluşumun askeri olarak güçlü görünmesine rağmen en zayıf dönemlerini yaşadığını belirtti.

- Bugün bölgedeki denklemler direnşiçiler tarafından belirleniyor.

İsrail'in bölgede yayılma çabalarının, halkların bilincini değiştiremeyeceğini söyledi.

HAMAS lideri İsrail'in son Gazze saldırılarında Filistinlilerin gösterdiği direnişin, işgalcileri hezimete uğratmanın mümkün olduğunu gösterdiğini belirtti.

İsrail geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas yönetimleriyle ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmalar imzalamıştı.

# israil # filistin # arap # arap ülkeleri # hamas # Hamas lideri İsmail Heniyye # cezayir # gazze