Marmara Denizi için seferberlik büyüyor: YÖK acil çözüm için toplandı

Marmara Denizi’ndeki deniz salyası sorununa karşı başlatılan seferberliğe akademisyenler de dâhil oldu. Yükseköğretim Kurulu, akademisyenlerin katılımıyla deniz salyası acil çözüm toplantısı düzenledi. YÖK Başkanı Yekta Saraç, sonuçlar üretmek üzere bilimsel bir çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Marmara Denizi için seferberlik büyüyor: YÖK acil çözüm için toplandı

Türkiye, Marmara Denizi’ndeki deniz salyası sorununa ilişkin seferberlik başlattı. Seferberliğe akademisyenler de omuz verdi.

Yükseköğretim Kurulu’nda “Denizlerimizdeki Müsilaj Sorununa Yönelik Akademik Çalışmaların Değerlendirme” toplantısı düzenlendi. Toplantıya YÖK Başkanı Yekta Saraç başkanlık etti:

- Akademik dünyamız bu konuda hem eylem hem de bilimsel olarak bir seferberlik yürütme kararlılığında.

- Bugün bunun için konu ile ilgili bilim insanları ile görüşmek üzere toplandık.

- Ekolojik tahribatlara sebep olması, floral faunayı değiştirmesi gibi ağır sonuçlar doğurabilecek, deniz yüzeyini örten bir müsilaj oluşumundan bir an önce kurtulmak için sonuçlar üretmek üzere var gücümüzle ve bilimsel bir zeminde çalışmamız icap ediyor.

Toplantıya üniversitelerin ilgili fakültelerinin dekanları ve sahada konuya ilişkin çalışmalar yürüten akademisyenler de katıldı.

Çalışma grubunda çıkan sonuçlar, Yekta Saraç başkanlığındaki akademisyen heyet tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

# Akademi # yükseköğretim kurulu # akademisyen # YÖK # marmara # marmara denizi # Müsilaj # deniz salyası