Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ölüm yıl dönümde anıldı

68 gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin üzerinden 49 yıl geçti. Her yıl yapılan anma töreni, bu yıl salgın nedeniyle kalabalık yapılamadı. Üç fidan için sosyal medyada anma mesajları paylaşıldı.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ölüm yıl dönümde anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 49. Yılında anıldı.

Üç fidan için her yıl yoğun katılımın olduğu anmalar yapılırken, bu yıl salgın nedeniyle sembolik törenler düzenlenebildi. Ankara Karşıyaka’daki mezarları başında ve Bursa Nilüfer’deki bulunan Üç Fidan Anıtı önünde sınırlı sayıda katılımcıyla anma törenleri yapıldı, saygı duruşunda bulunuldu.

Sosyal medyada ise üç fidanı anan çok sayıda mesaj paylaşıldı.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar da yayınladığı mesajında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı. Çınar mesajında, 68 Gençlik Hareketi’nin maceracı değil mücadeleci olduğunu vurguladı:

- 68 Gençlik Hareketi, Türkiye'nin devrimci geleneğine Jön Türk mirasına, Atatürk'e yaslanıyordu. Türk milletine güveniyordu. Maceracılığı değil, tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye mücadelesini miras bıraktı.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın fotoğraflarını paylaştı, “Tam bağımız Türkiye” mücadelesine duydukları saygıyı dile getirdi.

# tgb # türkiye gençlik birliği # türk milleti # deniz gezmiş # Yusuf Aslan # Hüseyin İnan # 68 kuşağı