Devrim için dev proje

Venezuela Büyükelçisi Ulusal Kanal'ı ziyaret etti

Venezuela Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho ReyesUlusal Kanal'ı ziyaret etti. Ulusal Kanal Yöneticileri ile görüşen Reyes, iki ülke halkları arasındaki dostluğun önemine vurgu yaptı. Dostluğun geliştirilmesi için medyanın rolüne dikkat çeken Reyes, Latin Amerika'nın en büyük televizyonu Telesur ile Ulusal Kanal'ın işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Ziyarette, 6 Latin Amerika ülkesinin ortak televizyonu olan Telesur ile Ulusal Kanal'ın işbirliği yapması için ilk adımlar atıldı. Büyükelçi Reyes ve bereberindeki heyet Ulusal Kanal yöneticileri ile görüştü. Reyes, işbirliğinin önemini anlattı.

Venezüella devriminin lideri Hügo Chavez’in, iletişimin önemini her zaman vurguladığını söyleyen Reyes, “2002 yılındaki darbe girişiminde bunu bir kez daha anladık. Bu nedenle Latin Amerika’nın birlikteliğini sağlayacak adımlar attık. Chavez emperyalizmin karşısında büyük bir güç olarak Telesur’u kurdu .Bu mücadele için iki önemli alan var ve bunlardan biri de Telesur’dur” dedi.

Uluslararası basının emperyalizme hizmet ettiğini vurgulayan Büyükelçi, Telesur’un buna karşı gerçeği tü dünyaya ulaştırmak istediğini ifade etti. Reyes, Ulusal Kanal’la bu konuda işbirliği yapmanın önemine dikkat çekti.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş de Ulusal Kanal'ın Türkiye'deki emperyalist odakların karşısındaki güç olduğunu vurguladı. Güneş, Venezüella’nın Bolivarcı devrim geleneğinin dünya halkları açısından önemine değindi. Ulusal Kanal’ın da emekçilerin sesi olduğunu vurgulayan Güneş, Chavez devriminin dünyaya doğru anlatılması, gerçek bilginin ulaştırılması için gereken yardımı, işbirliğini yapacaklarını belirtti.

Büyükelçi Jose Reyes ve beraberindeki heyet, bir süre Ulusal Kanal’ı gezdi. Reyes, Ulusal Kanal haber merkezindeki konuşmasında, “Siz çok çalışacaksınız ki, devrimi tüm dünyaya duyuracaksınız” dedi.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş, Büyükelçi Reyes ve heyete ziyaretin anısına hediye takdim etti.

İlk adımları atılan işbirliği kapsamında; Ulusal Kanal heyeti, Hugo Chavez'in 5 Mart’taki ölüm yıldönümünde düzenlenecek etkinlikleri takip etmek üzere Başkent Karakas'ta olacak.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: İnanç Saraçoğlu

Fotoğraf: Yeşim Çataltaş

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # Chavez # Venezuela Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes