Uber'in erişim engeli kalktı

Uber'in erişim engeli kaldırıldı. Uber yeniden faaliyete geçiyor. Geçtiğimiz yıl Uber, korsan hizmet olarak tanınmıştı. İstinaf mahkemesi, alınan bu kararı hatalı buldu. Uber Global Sözcüsü, ''Uygulamamızı İstanbul'daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz.'' dedi.

Uber'in erişim engeli kalktı

İstinaf mahkemesinden müjdeli haber geldi. Uber'e erişim engeli kaldırıldı. Uber'e yeşil ışık yandı.

Geçtiğimiz yıl taksici dernekleri ve birliklerinin dava açması sonucu Uber'in Türkiye'deki tüm faaliyetlerine ara verilmiş, web sitesi ve uygulamalarına da erişim engeli getirilmişti. İstinaf mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını hatalı buldu ve kararı bozdu.

Alınan bu karar ile 4 buçuk milyondan fazla kişi tarafından kullanılan Uber, yollara geri dönecek. Erişim engelinin kalkması ile Uber uygulamasında UberTaksi hizmeti sunulabilecek.

Uber Global'den konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, ''Faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul'daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz.'' denildi. Açıklamada ayrıca, ''Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız'' ifadeleri kullanıldı.

Uber uygulaması İstanbul'da 14 bin 500 taksi sürücüsü tarafından kullanılmıştı. Bunların dışında VIP olarak tanımlanan araçlarla da taşımacılık yapılmıştı.

# taksi # uber # istinaf mahkemesi