Kayıtların izine rastlanmadı

17 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından emniyet içinde başlatılan soruşturmada ön rapor hazırlandı. Raporda, dinleme kayıtları ile ilgili herhangi bir ize rastlanmadığı belirtildi. Dinlemelerin, emniyet dışında yapıldığı tezi üzerinde duruluyor.

Kayıtların izine rastlanmadı

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından İçişleri Bakanlığı müfettişleri ile polis başmüfettişlerinin emniyet içinde başlattığı "kozmik" soruşturmada ilk rapor hazırlandı.

Yapılan incelemede, Başbakan TayyipErdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ın telefon dinlemeriyle ilgili Emniyet'te bir ize rastlanmadı.

Dinleme kayıtlarının nerede yapıldığı da belirlenemedi.

Raporda, tüm kritik birimlerde görevden alma ve yer değiştirmelere rağmen dinlemelerin bir süre daha devam ettiğine dikkat çekildi.

Teknik dinleme ve takipte kullanılan cihazların talimat dışında kullanıldığı, özel izinle ithal edilen aparatlarla yapılan kayıtların bir bölümünün silindiği tespit edildi.

Dinlemelerin, emniyet dışında yapıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Hazırlanan ön rapor, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı ile de paylaşıldı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # erdoğan # Tayyip # dinleme # Bilal # 17 aralık