Buzullarla çiçekler bir arada

Terörden temizlenen Hakkari'nin Cilo dağları, muhteşem güzelliğiyle fotoğraf tutkunlarının yeni rotası haline geldi. Hakkari'de yazın ve kışın bir arada yaşandığı Cilo Dağları, eşsiz doğası ve bozulmamış yapısıyla dikkat çekiyor.

Buzullarla çiçekler bir arada

Hakkari'nin Cilodağları eşsiz doğası ve bozulmamış yapısıyla son günlerde yüzlerce doğasever, fotoğraf tutkunu ve dağcıya ev sahipliği yapıyor.

PKK terörüyle etkili mücadele sonrası Güneydoğu'nun doğal güzellikleri yeniden rağbet görüyor. Bölgede yıllardır saklı kalan güzellikler turizme kazandırılıyor.

Hakkari'nin Cilo Dağları geçen yıl milli park ilan edildi. Her gün farklı kafileler Türkiye'nin en yüksek ikinci zirvesine geliyor. Fotoğraf tutkunları ve doğaseveler, bölgede fotoğraf çekerek eşsiz manzaranın tadını çıkarıyor.

Cilo'nun zirvelerinde 4 mevsim erimeyen buzul örtüsü bulunuyor. Buna rağmen vadilerinde rengarenk çiçeklere ev sahipliği yapıyor. Doğanın farklı güzelliklerine aynı anda ev sahipliği yapan dağın ziyaretçileri, bölgedeki huzurlu ortama dikkat çektiler.

Hakkari'ye 45 kilometre mesafede bulunan Cilo Dağlarına özel ve tur operatörlerinin araçlarıyla ulaşım sağlanıyor.

Araçla dağ yolundan bir saat süren yolculuğun ardından ziyaretçiler, rehberler eşliğinde 3 saatlik yürüyüşün ardından buzulların bulunduğu bölgeye ulaşabiliyor.

Ziyaretçiler, CennetCehennem Vadisi'nin bulunduğu Merga Bütan Yayla'nda çadırlarını kurarak kamp yapabiliyor.

# türkiye # Hakkari # cennet # fotoğraf # yayla # buzul # dağ # Merga Bütan Yaylası # cehennem # doğa tutkunu # cilo