Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem: ''KHK'lıları iade etmek, FETÖ'yü devlete geri alma planıdır''

Cumhuriyet Halk Partisi, FETÖ ve PKK bağlantısı nedeniyle KHK ile görevinden uzaklaştırılanlara desteğini sürdürüyor. Daha önce 35 ilde KHK'lılarla bir araya geldiklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, bir rapor yayınlayacaklarını ve çözüm önerileri sunacaklarını belirtti. CHP'nin KHK'lılar politikasını değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, "KHK’lıları iade etmek, FETÖ’yü devlete geri alma planıdır." dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem: ''KHK'lıları iade etmek, FETÖ'yü devlete geri alma planıdır''

FETÖ ve PKK bağlantısı nedeniyle KHK ile görevinden alınanlara CHP'nin desteği sürüyor.

Haziran ayından beri 35 ilde KHK'lılarla bir araya gelen CHP 9 ilde daha buluşma yapacak.

CHP'nin KHK buluşmalarının ilki 12 Ekim'de Diyarbakır'da yapılacak. Sonrasında Van, Malatya, Trabzon, Samsun ve Kayseri’yle devam edilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Kaya, 16 bin KHK'lı ile anket yapıldığını ve buna göre bir rapor yayınlayıp çözüm önerileri sunacaklarını söyledi.

Karaca, raporu yazmaya başladıklarını belirtirken "En azından belki raporu okurlar da bu yaşanan sivil ölüme, hukuksuzluğa dur diyecek bir irade ortaya koyabilirler." ifadesini kullandı.

FETÖ’YÜ KURTARMA PLANI

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, CHP'nin KHK politikasına tepki gösterid. "KHK’lıları iade etmek, FETÖ’yü devlete geri alma planıdır." diyen Senem, FETÖ’yü tasfiye etmenin 50 yıllık Gladyo’yla mücadelenin gereği olduğunu vurguladı.

- KHK’lıları iade etmek, FETÖ’yü devlete geri alma planıdır. OHAL İnceleme Kurulu, 10 bin kişiyi görevine iade etmişti. Bunlar mesleğe geri dönmelidir. Bu konudaki talepler haklıdır ancak CHP’nin gündeme getirdiği konu bu değil. CHP’de FETÖ’ye yakın bazı isimlerin bütün KHK’lıların göreve geri dönmelerini istemeleri, FETÖ’yü kurtarma planıdır. FETÖ, NATO’nun istihbarat kuruluşudur, devletin içine yerleştirilmiştir. FETÖ’yü tasfiye etmek, Türkiye’nin önündeki hayati bir görevdir, 50 yıllık Gladyo’yla mücadelenin gereğidir. Biz Vatan Partisi olarak buna karşı mücadele ediyoruz. Bu CHP, İyi Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi’nin önlemesi mümkün değildir.

Öte yandan KHK'lı Platformları Birliği, Ankara'da siyasi partilerle görüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Ebru Günay, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Deva Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi yöneticileriyle bir araya geldi.

KHK’lıların ziyaretine ilişkin kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Yeneroğlu, “Büyük acılar yaşanıyor. KHK’lılar ve aileleri sosyal ölüme terk ediliyor, ötekileştirmeye maruz kalıyor.” demişti.

Yeneroğlu, 23 Eylül’de partisi adına hazırladığı raporda FETÖ iddianamelerinin içinin “boş” olduğunu söylemiş, Türkiye’de hukuksuzluğun olduğunu iddia etmişti.

# chp # fetö # pkk # vatan partisi # Devlet # khk # nusret senem