Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Bayram ikramiyesi bekleyen milyonlarca memurun ve emeklinin gözü Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına çevrildi. Memur-Sen'in 2 bin 61 lira teklif sunduğu toplantıda anlaşma sağlanırsa, memur ve emeklilere yılda iki kez ikramiye dönemi başlayacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise ikramiye yolu açılacak.

Hayat pahalı, memur maaşıyla ay sonunu getirenler ve emekliler içinse geçim zor.

Bayram ikramiyesi bekleyen milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına çevrildi. Toplantıda anlaşma sağlanırsa, memurlara ve memur emeklilerine yılda 2 kez ikramiye dönemi başlayacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin birer maaşlık ikramiye için umutlu bekleyişiyse sürüyor.

Toplantıda, Ramazan ve Kurban bayramında iki kez ikramiye verilmesi talep ediliyor. Eğer kabul edilirse SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de ikramiye yolu açılacak.

Görüşmelerde en çok tartışılan konuysa ikramiye tutarının ne kadar olacağı. Memur- Sen'in teklifi "en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında" olması. Bu tutarsa 2 bin 62 liraya tekabül ediyor.

Kamuda 30 yıldan fazla çalıştığı halde, ikramiyesini 30 yıl üzerinden alanlara ek ödemeler de sürüyor. Kalan ödemelerini henüz almamış olan memur emeklileri, ödemelerini bu yılın aynı döneminde bir yıllık faiziyle alabilecek.

ulusal.com.tr