Devlet Bahçeli: ''İçeridekiler gariban değil casustur haindir''

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP, HDP ve İyi Parti’nin inkar etseler de ortak olduklarını söyledi. İzmir'de CHP ve HDP'nin düzenlediği "Demokrasi için bir nefes" mitingini hatırlatan Bahçeli, "Bal gibi, buz gibi ortaksınız" dedi. ABD ve Avrupa merkezli demokrasi projeleriyle Türkiye'ye yönelik kuşatma girişimi olduğunu belirten Bahçeli, projenin yerli iş birlikçilerine de dikkat çekti.

Devlet Bahçeli: ''İçeridekiler gariban değil casustur haindir''

İzmir'deki CHP ve HDP'nin düzenlediği mitinge dikkat çekti. Türkiye'ye yönelik demokrasi adı altında operasyonel faaliyet yürütüldüğüne işaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. CHP'nin HDP'nin yanı sıra FETÖ'cülere de sahip çıktığını savundu:

- CHP ile İP, HDP’nin yörüngesine sabitlenmenin yanı sıra PKK’nın çizgisine taşınmışlar, FETÖ’yle de tek yumurta ikizi haline gelmişlerdir. CHP’ye tutunmuş işbirlikçiler, bu ayrıma en ufak bir itina ve ihtimam göstermeden sözde KHK mağdurlarının tümüne yalan yanlış pek çok ifadeyle destek vermektedir.

MHP lideri, Millet İttifakı'nın Türkiye aleyhine Atlantik merkezli kurulan projelerde rol aldığını söyledi:

- ABD’deki John Bolton, Türkiye’deki çetesine demokrasi konferansı düzenlettirmiştir. ABD’de ortaya çıkan “Türk Demokrasi Projesi”nin senaristleri ne demişse, neyi önermişse, Türkiye’de toplanan lekeli “Büyük Demokrasi Konferansı” da aynılarını söylemiş ve teklif etmiştir. Yani anlayacağınız her tarafımızdan içi boşaltılmış, sütunları kırılmış, boyası dökülmüş bir demokrasi kuşatması altındayız.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu sözlerine de tepki gösterdi:

- Bu şahsın gariban dedikleri 15 Temmuz kalkışmasını idare eden cuntacılardır, Gazi Meclis’i bombalayan şerefsizlerdir, vatandaşlarımızın üzerine bomba atan canilerdir, soruları çalan hırsızlardır, kumpasçı polislerdir, kalemini ve vicdanını satan savcı ve hâkimlerdir. İçerdekiler gariban değil, casustur, haindir, katildir, emperyalizmin kanlı tetikçileridir.

# izmir # chp # mhp # hdp # İyi Parti # devlet bahçeli # meral akşener # mhp lideri