Prim borcu olanlara kredi ile emeklilik imkânı

Sosyal Güvenlik Kurumu ile devlet bankaları arasında yapılan anlaşmaya göre emekli olmak isteyenlere kredi imkanı geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İsmail Yılmaz, "Yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacaktır" dedi.

Prim borcu olanlara kredi ile emeklilik imkânı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank ile anlaşma yaptı. Buna göre emekli olmak isteyen bireylere bu bankalardan kredi imkanı sağlanacak. Verilen kredi emekli aylığından taksitle kesilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz, "Protokolle yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacaktır. Bir önceki yapılandırma düzenlemesi kapsamında imzaladığımız protokol sayesinde yaklaşık 16 bin 500 sigortalımız kredi kullanarak emeklilik hakkına kavuşmuştur'' dedi.

36 AY VADE İLE KREDİ İMKANI

Sigortalılarımız, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe yani 1 Kasım’a kadar aylık 1,55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabileceklerdir.

# kredi # sosyal güvenlik kurumu # sgk # vakıfbank # halkbank # Ziraat Bankası # emeklilik # prim borcu # İsmail Yılmaz