Maden işçisi özelleştirmeye rest çekti

Türk İş Konfederasyonu ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası, Yatağan özelleştirmesine karşı AKP iktidarına rest çekti. Özelleştirmenin iptali için Türk-İş ile Türkiye Maden-İş Danıştay’a dava açacaklarını duyurdu.

Maden işçisiAKP iktidarına rest çekti. Türkiye Maden İş Sendikası bağlı oldukları Türk-İş konfederasyonu ile birlikte özelleştirmenin iptali için Danıştay'a başvuracaklarını açıkladı. Türk-İş ve Türkiye Maden -İş yürütmenin durdurulmasını ve Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararının iptali için Danıştay’a dava açacak.

Yatağan Termik Santralinin özelleştirilmesine yönelik eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, madenlerin özel sektör tarafından işletilmesinin yol açtığı olumsuz sonuçların, yaşanan Soma faciasında en acı şekilde görüldüğünü söyledi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada da, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun özelleştirme ihalesini onaylamasının Yatağan’da süren direnişi sona erdiremeyeceğini aksine yükselteceğini belirtildi.

Açıklamada “Milletin dişiyle tırnağıyla yaptığı bu işletmelerin, özelleştirme adı altında yandaşlara devrinin önüne geçmek için maden ve enerji işçileri demokratik mücadelesini bir vatan savunması gibi vermeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Haber: Sabri Kara

ulusalkanal.com.tr

# AKP # özelleştirme # yatağan # danıştay # maden işçisi # türkiye maden işçileri sendikası # rest