İzmir'deki tarihi roma hamamı turizme açılıyor

İzmir’in Urla ilçesinde denize sıfır konumda bulunan Roma dönemine ait hamam restorasyon çalışmaları ile turizmin hizmetine sunulacak. Tarihi hamamın, taş yapısı ve jeotermal kaynağa sahip olması dikkat çekiyor.

İzmir'deki tarihi roma hamamı turizme açılıyor

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi’ndeki deniz kıyısında bulunan Roma dönemine ait tarihi hamam restorasyon çalışmaları ile turizme kazandırılacak.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün 2019 yılında harabe durumda bulunan hamam için başlattığı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın da desteklediği proje ile tarihi Roma hamamı aslına uygun şekilde restore edilecek.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Profesör Doktor Yusuf Baran, çalışmaları anlattı.

Urla Yarımadası, jeotermal enerji açısından da dikkat çekiyor. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimari Restorasyon Öğretim Üyesi Profesör Doktor Mine Turan, yapının 15 ya da 16’ncı yüzyıllara ait olduğunu düşünüyor.

Denize çok yakın olmasından dolayı çalışmalar titiz sürdürülüyor. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Doktor Engin Aktaş, çalışmalar sırasında alınan önemlere dikkat çekti.

Mavi ile yeşilin buluştuğu noktada tarih kokan Roma Hamamı, restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacak.

# izmir # urla # turizm # restorasyon # roma # jeotermal