İnternet devleri ABD Kongresinde rahatsızlık yarattı

İnternet devleri ABD Kongresinde rahatsızlık yarattı. Kongrede Amazon, Apple, Facebook ve Google'ın yöneticileri soruları yanıtladı. Komisyon Başkanı David Cicilline (Deyvid Sısilini), şirketlerin haddinden fazla güçlü olduğunu belirtti.

İnternet devleri ABD Kongresinde rahatsızlık yarattı

ABD’de ilk kez dört internet devi Amazon, Apple, Facebook ve Google’ın yöneticileri eş zamanlı olarak bir Kongre toplantısına katıldı. Dört şirket, pazar konumları nedeniyle ağır eleştirilere maruz kaldı.

Dört şirketin patronları Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg ve Sundar Pichai Kongre'nin alt kanadının düzenlediği video konferansta soruları yanıtladı.

Komisyon Başkanı David Cicilline , dört şirketle ilgili olarak konuştu. ABD Temsilciler Meclisi üyesi, "Bu şirketlerden herhangi birinin tek bir eylemi yüz milyonlarca kişiyi ciddi ve kalıcı biçimde etkileyebilir. Özetle: Hadlerinden fazla güçlüler" değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefette bulunan Demokrat Parti'nin üyesi Cicilline, şirketlerle ilgili soruşturmayı bir yılı aşkın süredir yönetiyor.

Cumhuriyetçi Parti'den daha farklı sesler yükseldi. Muhafazakar Kongre üyesi Jim Sensenbrenner, "Büyük olmak aslında kötü bir şey değil. Tam tersi, ABD'de başarılı olanın ödüllendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

ulusal.com.tr

# abd # facebook # google # apple # amazon