TÜREB'de görev değişimi

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği'nde görev değişimi yaşandı. Yönetim Kurulu Başkanlığına Ebru Arıcı getirildi.

TÜREB'de görev değişimi

TÜREB'den yapılan açıklamaya göre, TÜREB'in 29 yıllık tarihinde ilk kadın yönetim kurulu başkanı olan Arıcı'nın enerji sektöründe 16 yıllık deneyimi bulunuyor.

TÜREB genel sekreterliği görevine de Borusan EnBW Enerji Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür YardımcısıTuna Güven getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜREB Başkanı Arıcı, birliğin rüzgar sektörünü ileriye götürme hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

EBRU ARICI KİMDİR?

Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun oldu. 2000 yılında halen aktif olan De Planlama Şirketi’ni kurarak Şehir Plancısı olarak çalışma hayatına başlayan Arıcı, 2005 yılında rüzgar enerji santrali projeleri çalışmalarında yer almak üzere ARI-ES Enerji Şirketi’ni kurarak Türkiye yenilenebilir enerji sektörüne adım attı. Türkiye’de 6.000 MW’ın üzerinde rüzgar santrali projesinin inşaat öncesi dönem ve önlisans dönemi çalışmalarını yürütmüş olan Ebru Arıcı, yenilenebilir enerji ağırlıklı olmak üzere birçok projede çalışmalarına devam etmektedir. Halen Arı-Es Enerji Genel Müdürü olan Arıcı, ileri seviyede İngilizce ve orta seviyede Almanca bilmektedir.

# Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği # borusan # müdür yardımcısı