36. İstanbul Film Festivali başladı

36. İstanbul Film Festivali başladı. Türk sinemasına emek veren isimlere onur ödülü verildi. Festivalin onur konuğu ise Yüzüklerin Efendisi serisinden Gandalf rolü ile tanınan dünyaca ünlü oyuncu Sir Ian Mckellen'di.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 36. İstanbul Uluslararası Film Festivali başladı.

Festivalin açılış töreni Kalben'in şarkıları ile yapıldı.

Cem Davran'ın suculuk yaptığı gecede Türk sinemasına hayatını adayan ve 2016 yılında kaybettiğimiz isimler anıldı. Yine Türk sinemasının yaşayan emektar oyuncuları Macit Koper, Selma Güneri, usta yönetmen Çetin Tunca, senarist Barış Pirhasan'a onur ödülü verildi.

36'ncı İstanbul Film Festivali'nin onur konuğu ise dünyaca ünlü oyuncu Sir Ian McKellen'di. Usta oyuncu Richard III ve Yüzüklerin Efendisi’ndeki Gandalff rolü ile hafızalara kazınmış, ustalıklı Shakespeare yorumlarıyla adını dünya tiyatrosunda başarılı isimleri arasında yazdırmış bir isim.

Festival biletleri de satışa çıktı. Yerli ve yabancı çok sayıda filmin yer aldığı festivalin hafta içi seansları öğrenciler için 1 lira.

Festivalin sonunda yapılacak Altın Lale Uluslararası ve Ulusal Yarışma'da 6 farklı kategoride tam 59 film yarışacak. Bu yıl Altın Lale Uluslararası Yarışma jürisinin başkanlığını yönetmen Reha Erdem, Altın Lale Ulusal Yarışma jürisinin başkanlığını ise yönetmenler Durul Taylan ve Yağmur Taylan üstlenecek.

Gece, festivalin açılış filmi olan Yunanistan'da çocuk olmayı anlatan Lodos’un gösterimiyle son buldu.

ulusalkanal.com.tr

# İstanbul Film Festivali