Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz'dan Şirvan'daki maden faciası için başsağlığı

Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz'dan Şirvan'daki maden faciası için başsağlığı

Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, Siirt’in Şirvan İlçesi’ndeki maden ocağında dün meydana gelen heyelan ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yılmaz şunları söyledi:

Siirt’in Şirvan İlçesi’ndeki maden ocağında dün meydana gelen heyelanda 4 maden işçimizi kaybettik, yüreğimiz sızlıyor. 4 cenazenin yanı sıra 11 işçimiz de hala göçük altında. Bu acıyı Soma’dan, Ermenek’ten, Zonguldak’tan biliyoruz. Birkaç ay önce yine Şirvan’da benzeri bir olay yaşanmıştır ve şans eseri can kaybı verilmemiştir fakat hiçbir yaptırım, onarım ve düzenleme yapılmamıştır.

Madenlerde rant uğruna, güvenlik önlemleri alınmadan, işçilerimizin güvenliği gözetilmediğinden yaşanan bu facialar iş kazası değil göz göre göre cinayettir.

Daha önce yaşanan madenlerde yaşanan facialarında meslek kuruluşlarının raporları ortadadır. Bu raporlar doğrultusunda hükümeti madenleri daha sıkı denetlemeye, bu faciaların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya ve yaptırımları uygulamaya çağırıyoruz. Maden işçilerimizin hayatı ranttan daha değerlidir.

Faciada hayatını kaybeden maden işçilerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

ulusalkanal.com.tr

# maden faciası # siirt şirvan # vatan partisi genel sekreteri osman yılmaz