Yargıtay'dan flaş karar: Bank Asya’ya para yatıran örgüt üyesidir

FETÖ'nün yurt dışına para aktarmak için kullandığı kapatılan Bank Asya konusunda, Yargıtay önemli bir karara imza attı. Buna göre Bank Asya'ya para yatıran örgüt üyesi sayılacak. Bunun için bir de tarih belirlendi.

Yargıtay'dan flaş karar: Bank Asya’ya para yatıran örgüt üyesidir

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, FETÖ'ye ait kapatılan Bank Asya'ya para yatırmanın tek başına örgüt üyeliği suçu olduğuna karar verdi.

Karar, örgüt ile bağlantısı olduğu nedeniyle öğretmenlikten atılan Ufuk Keskin'in dosyasının temyiz incelemesi sırasında alındı. Gerekçesi ise darbe ve diğer terör davalarında yargılanan sanıkları açığa çıkarmak.

KHK ile meslekten atılan Keskin, 17/25 Aralık sürecinden sonra eşinin Bank Asya'daki hesabına iki kez para yatırdı. FETÖ ile bağlantısı tespit edilemeyen Keskin, İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasında "O dönemde Bank Asya'ya para yatırmak suç değildi" diyerek beraatini istedi. Mahkeme ise Keskin'in örgüt üyeliğinden cezalandırılmasına hükmetti.

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, örgüt üyeliği doğrudan tespit edilemeyen sanığın, Bank Asya'ya para yatırması sebebiyle "Örgüte yardım" suçundan cezalandırılması gerektiğine hükmetti. Yargıtay bu kararı Fethullah Gülen'in "Bank Asya'ya para yatırın" talimatı verdiği 15 Ocak 2014 tarihini baz alarak verdi.

MİLAT 15 OCAK

Sanığın parayı eşinin adına var olan hesaba 25 Eylül 2014 ve 13 Ekim 2014 tarihlerinde yatırımı olması dikkate alınan kararda, sanık her ne kadar örgütün okullarından birinde öğretmenlik yapmıyor ve ByLock kullanmıyor olsa da bu tarihlerde örgüt liderinin talimatıyla para yatırmış olmasının terör örgütüne yardım suçu olduğu ifade edildi. Böylelikle kararda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Bank Asya'ya para yatırın" talimatının kamuoyunda paylaşılmaya başlandığı 15 Ocak 2014 tarihi milat olarak alınmış oldu. Kararda, FETÖ'cülerin "O dönem bu yapı terör örgütü değildi, bu yönde kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmuyordu" savunmalarına karşı, süreç içinde örgütün gerçek yüzünün ortaya konulduğu operasyonların başladığı, üst düzey yetkililerce "Paralel Yapı" ve "terör örgütü" tespitlerinin açıklandığı, MGK'nın da aynı değerlendirmeleri paylaştığı kaydedildi.

# fetö # yargıtay # bank asya