"Bir kez daha uyarıyoruz!"

"Bir kez daha uyarıyoruz!"

Metal İş İzmir Şubesi, 03.02.2015 tarihinde Basmane’deki AKP Konak İlçe Örgütü önünde bir basın açıklaması daha yaptı. Saat 16.00’da Birleşik Metal İş İzmir Şubesi önünde toplanan işçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, Basmane Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş kolu sloganlar eşliğinde, saat 16.30’da AKP ilçe örgütü önüne ulaştı. Bina girişi polis barikatı, TOMA ve Akrep adı verilen araçlarla kapalıydı.

Barikat önünde yapılan basın açıklamasını, Birleşik Metal İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek Yaptı.

Çeltek açıklamada şunları ifade etti:

Metal işçilerinin insanca yaşamak ve insanca çalışmak için grev kararı aldığını, hükümetin grevi yasaklayarak, sermayeden yana olduğunu gösterdiğini, Bakanlar Kurulu’nun, sermayedar sınıfın hizmetinde sıradan bir kurul gibi çalıştığını, nüfusun % 80’ini oluşturan emekçilerin oyunu alarak iktidara geldiğini unuttuğunu, örgütlü oldukları işyerlerinde grevin yasaklanmasına rağmen üretimin durdurulduğunu, grev yasağının, işverenin dereyi geçmesine sağladığını, metal işçisinin denizinde boğulmalarını engelleyemeyeceğini, İşverenlerin MESS’ten ayrılarak sendiklarıyla toplu sözleşme masasına oturmasının işveren lehine olacağını belirten Ali Çeltek, ‘’ Mücadele sokaklara AKP binaları önüne taşınmıştır. Hükümet kurumları önüne de taşınacaktır. Metal işçisinden ve onların öfkesinden kurtulamazsınız. 04 Şubat Çarşamba günü ekmeğimizin ve grev hakkımızın gasp edilmesine karşı kitlesel biçimde Danıştay’ın önünde olacağız’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı. Disiplin içinde alana gelen emekçiler, aynı disiplinle alandan ayrıldılar.

Haber : Osman Gazi OKTAY Fotoğraf : Ender Utka

ulusalkanal.com.tr

# disk # basın açıklaması