KADEM'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması: "Eşcinsel hareketlerle yan yana değiliz"

Ak Parti’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı verdiği iddia edildi. Tartışmalar hâlâ sürerken Cumhurbaşkanı ve kurmaylarının istişareleri sonucunda kararın 14 Temmuz’da yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında alındığı belirtildi. İstanbul Sözleşmesi’ni savunduğu için eleştirilen KADEM'den de “Eşcinsel hareketlerle yan yana anılmayı kabul etmiyoruz” açıklaması geldi.

KADEM'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması: "Eşcinsel hareketlerle yan yana değiliz"

İstanbul Sözleşmesi tartışması devam ediyor.

Ak Parti, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilip çekilmemeyi haftalardır tartışıyor. Milliyet gazetesinden Didem Özel Tümer, hükümetin sözleşmeden çekilmeye karar verdiği iddiasını köşesinde kaleme aldı.

Ak Parti’nin son yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında İstanbul Sözleşmesi’nin gündem maddesi olduğu öğrenildi. Kararın ise 14 Temmuz’da yapılan MYK toplantısında alındığı söyleniyor.

Çekilmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyacak bir kararname ile yapılabileceğinin konuşulduğu belirtiliyor.

Kulislerde konuşulan başka bir nokta da sözleşme ve eşcinsellik arasındaki bağ. Bu sözleşmenin ileride hem cinsler arası birlikteliklerin resmi olarak onaylanmasının önünü açma, uniseks bir topluluk oluşması riski yaratacağı tahmin ediliyor.

Sözleşmeye ilişkin Kadın ve Demokrasi Derneği'nden de bir açıklama gelmişti. KADEM, açıklama ile sözleşmenin kaldırılmasına karşı tavır almıştı. Sözleşmenin eşcinsel yönelimlerin meşrulaşmasına sebep olduğu iddiaları KADEM tarafından yalanlanmıştı.

KADEM’in sözleşmeyi savunan sözlerinin ardından bazı çevrelerden tepkiler geldi. KADEM, bunun üzerine sosyal medyadan yeni bir açıklama yaptı.

Paylaşımda İstanbul Sözleşmesi tartışmaları üzerinden derneğin başka bir konuma çekilmek istendiği belirtildi. “Neslin devamlılığının önemi açısından tehdit olarak gördüğümüz eşcinsel hareketler ile yan yana anılmayı kabul etmiyoruz” sözleri kaydedildi.

ulusal.com.tr

# ak parti # İstanbul Sözleşmesi # kadem