2021 Savunma Sanayii'nin yılı olacak

Tüm tehdit ve ambargolara rağmen 2021 Savunma Sanayii'nin yılı olacak. 2021'de Akıncı TİHA'da ilk teslimatlar yapılacak. Aksungur SİHA seri üretimi sürecek. Atak Faz-2'nin ilk teslimatları başlayacak. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, değerlendirme toplantısı düzenledi. ABD'nin CAATSA yaptırımları ile ilgili konuşan Demir, ''Çok büyük hasar olacağını öngörmüyoruz'' dedi.

2021 Savunma Sanayii'nin yılı olacak

Tüm tehdit ve ambargolara rağmen Savunma Sanayii güçlenmeye devam ediyor. 2021 yılı da sanayinin yükseldiği bir yıl olacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 2020 Değerlendirme ve 2021 Hedefler Toplantısı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı, ''F-35 projesinde üzerimize düşeni yaptık.'' derken, ''CAATSA yaptırımları şu andaki çerçevede çok rahatsız edici değil.'' ifadelerini kullandı.

Başkan Demir, ''S-400'ün kullanıma hazır olduğunu'' belirtti, ikinci parti S-400'de ortak üretimin önemli olduğunu vurguladı.

İsmail Demir projelere ilişkin bilgi verdi:

2021'de Akıncı TİHA'da ilk teslimatlar yapılacak. Aksungur SİHA seri üretimi sürecek. Atak Faz-2'nin ilk teslimatları başlayacak.

2021'de Hisar-A+ envantere girmeye devam edecek. Hisar-O+'nın testleri tamamlanacak ve sistem envantere girmeye hazır hale gelecek.

Bu yıl ilk milli gemi savar füzesi Atmaca, yerli ve milli torpido Akya ve tanksavar silahı Karaok'un ilk teslimatları yapılacak. Bu yıl çok maksatlı amfibi hücum gemisi Anadolu, eğitim gemisi Ufuk teslim edilecek. İ sınıfı fırkateyn İstanbul suya indirilecek.

ALTAY tankı için geliştirilen BATU tank motorunun ilk prototipi ile yeni nesil hafif zırhlı araçlar için geliştirilen UTKU motor ve transmisyonunun ilk prototipi bu yıl çalıştırılacak.

# bayraktar # tiha # s400 # atak # altay # Atmaca # fırkateyn # caatsa # batu # utku