CHP tezkere oyunu belli etmedi

Irak ve Suriye’de Türk askerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Salı günü Meclis Genel Kurulu’na gelecek. Siyasi partiler tezkere tavrını tek tek açıklıyor. Ancak CHP henüz oy rengini kamuoyu ile paylaşmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, sadece tezkerenin 1 yıl yerine 2 yıllık olmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

CHP tezkere oyunu belli etmedi

Meclis Genel Kurulu’nda 26 Ekim Salı günü gündem Irak ve Suriyetezkereleri olacak.

Irak ve Suriye’de Türk askerinin görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresine Ak Parti, MHP ve İyi Parti "evet" oyu verecek. PKK'nın siyasi uzantısı HDP ise "hayır" oyu kullanacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada CHP'nin oyunun rengini belli etmedi:

Ortada 2 yıllık bir tezkere var. Tezkere neden 2 yıllık? 2 yıl sonra Türkiye'de başka bir iktidar olacak. İki yıllık bir tezkerenin getirilmiş olmasını doğru bulmuyoruz. Bu tarihi sorumluluğa uygun bir karar vereceğimizden emin olabilirsiniz.

Salıcı’nın gündeminde 10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edilecek olması da vardı. Tepki gösterdi:

- Bırakın 10 büyükelçinin sınır dışı edilmesini bizim yapmamız gereken Türkiye'nin yalnızlaşmasına engel olmak. Sayın Erdoğan üç önemli başkentte büyükelçilerimizin olmamasını görmezden geliyor, bu yalnızlaşmayı yeterli görmeyerek yeni yalnızlaşmalar peşinde.

# chp # erdoğan # suriye # operasyon # ırak # büyükelçi # tezkere # Meclis Genel Kurulu # oğuz kaan salıcı # türk askeri # görev # chp oğuz kaan salıcı # CHP Erdoğan # Merkez Yürütme Kurulu toplantısı