FBI'dan 11 Eylül hatası

ABD Federal Soruşturma Bürosu, 11 Eylül 2001'de Dünya Ticaret Merkezine düzenlenen terör saldırısı şüphelisi Suudi yetkilinin ismini "yanlışlıkla" açıkladı. Mussaed Ahmed el Cerrah'ın El Kaideli teröristlere yardım ettiğinden şüpheleniliyordu. FBI, dava dosyalarının birinde El Cerrah'ın ismini silmeyi unutarak olaya ilişkin en büyük sırlardan birini de ifşa edilmiş oldu.

FBI'dan 11 Eylül hatası

ABD Federal Soruşturma Bürosu, "yanlışlıkla" 11 Eylül saldırısı şüphelisi Suudi yetkilinin ismini açıkladı.

Yahoo News'in özel haberine göre, gizli tutulan Suudi yetkilinin adı 11 Eylül kurbanlarının aileleri tarafından açılan davalarda sunulan dosyalardan birinde yer aldı. 1999-2000 yıllarında Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliğinde görev yapan Mussaed Ahmed el Cerrah'ın ismini silmeyi unutarak olaya ilişkin en büyük sırlardan birini de ifşa etmiş oldu.

Mahkeme belgesi, üst düzey FBI yetkilisi tarafından kaleme alındı. Bu hafta içi de kamuya açıldı. O belgede, el Cerrah'ın 11 Eylül'de Dünya Ticaret Merkezine intihar saldırısı düzenleyen El Kaide mensubu iki saldırgana yardım ettiğinden şüphelenildiği kaydedildi.

Belgede, el Cerrah'ın şu anda nerede olduğunun bilinmediği ancak bu kişinin saldırganlara yardım için ABD'den iki kişiyi ayarladığına dair suçlamalar bulunduğu belirtildi.

11 Eylül Saldırısı Kurbanları Sözcüsü Brett Eagleson(Bred İglisın) ise FBI ajanlarını, saldırganlar ile Suud Büyükelçiliği arasındaki bağları örtbas etmekle suçladı.

Haber üzerine söz konusu belgeyi geri çeken FBI, belgenin yanlışlıkla dava dosyasına konulduğunu kaydetti.

ulusal.com.tr

# el kaide # new york # fbi # dünya ticaret merkezi # yahoo news