Balıkesir'de hekime şiddet

Sağlık çalışanına şiddetin önüne geçilemiyor. Son olay Balıkesir’de yaşandı. Bandırma'da hasta yakını S.Ö. hastasına öncelik verilmesini istedi. İsteği yerine getirilmeyince Pratisyen Hekim Ahmet Sıtkı Çelebi’ye yumruk attı. Saldırı, hastane çalışanları tarafından protesto edildi.

Bir sağlık çalışanı daha hasta yakını tarafından şiddet gördü. Hekimin, o çirkin saldırı karşısındaki yorumu da işte böyle oldu.

Doktora şiddetin umarız! son örneği Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, gece saat 24.00 sıralarında yaşandı. 33 yaşındaki S.Ö. rahatsızlanan yakınını devlet hastanesinin acil servisine getirdi.

Acil serviste yoğunluk vardı ama S.Ö. hastasına öncelik istedi. İsteği karşılanmayınca da öfkelendi. Önce görevli hemşire ile tartıştı. Ardından kendisini sakin olması konusunda uyaran Pratisyen Hekim Ahmet Sıtkı Çelebi’ye saldırdı.

Aldığı yumruk darbesiyle Hekim Çelebi’nin gözü morardı, gözlüğü kırıldı.

Öfkeli saldırgan gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayın ardından hastane çalışanları saldırıyı protesto etti. Başhekim Muzaffer Şenveli, sağlık çalışanlarına yönelen tüm saldırıları kınadı. ‘Artık yeter, bu son olsun’ dedi.

ulusal.com.tr

# Balıkesir # şiddet # hekim