Oscar'ın yabancıları film seçkisi 16 Şubat'ta başlıyor

İstanbul Modern Sinema'nın düzenlediği Oscar'ın yabancıları seçkisi, sinemaseverler ile buluşuyor. Çevirimiçi gösterimde 'En İyi Uluslararası Film'' dalında aday 10 film izleyiciye ücretsiz sunulacak.

Oscar'ın yabancıları film seçkisi 16 Şubat'ta başlıyor

İstanbul Modern Sinema'nın dokuzuncu kez düzenlediği ''En İyi Uluslararası Filmler'' seçkisi 16 Şubat-8 Mart tarihinde sinemaseverler ile buluşuyor.

Programda ''En İyi Uluslararası Film'' dalında aday 10 film izleyici ile buluşacak.

Seçkide Oscar adayı olan ve dünyanın çeşitli festivallerinde izlenmiş , ödül kazanmış , farklı coğrafya ve kültürleri temsil eden filmler yer alıyor.

Seçkide yer alan aday filmler ise şöyle: Fas’tan inanç üzerine bir kara komedi "Bilinmeyen Aziz", Arjantin’den bir anne-kız ilişkisine odaklanan aile dramı "Uyurgezerler", İsrailli yönetmen Ruthy Pribar’ın ilk uzun metrajı "Asia" ve yönetmen Majid Majidi’nin yine çocukları başrole koyduğu "Güneşin Çocukları" ve bir spor gazetesinde çalışan muhabirlerin hükümet ile sermaye sahiplerinin karıştığı dev bir sağlık skandalını ortaya çıkarma hikâyesini anlatan Romanya’nın belgesel adayı, "Kolektif".

İstanbul Modern’in web sitesi üzerinden erişime sunulan filmler, gösterim programında belirtilen tarih-saat aralıklarında ücretsiz olarak yayınlanıyor.

# film # oscar # filmler # En İyi Uluslararası Filmler # oscar adayı # Oscar filmler # Kolektif