Filistin'in işgal planına İran'dan tepki

ABD başkanı Trump ve İsrail başbakanı Netanyahu’nun “Yüzyılın planı” olarak açıkladığı Filistin’i işgal planına İran sessiz kalmadı. Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti, Yüzyılın Anlaşması planını "Yüzyılın aldatması" olarak nitelendirdi. Velayeti,Trump ve Netanyahu'nun bu girişiminin haçlı savaşların devamı niteliğinde olduğuna dikkat çekti.

Filistin'in işgal planına İran'dan tepki

ABD ve İsrail’in açıkladığı Filistin’I işgal planına İran kayıtsız kalmadı.

Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti, Yüzyılın Anlaşması planını "Yüzyılın aldatması" olarak tanımladı.

Velayeti,“Yüzyılın Anlaşması” planının ABD’nin Batı Asya'da istikrarsızlaştırma stratejisini uygulamak amacını taşıdığına dikkat çekti.

“Yüzyılın Anlaşması planının asla bir sonucu olmayacak diyen Ali Ekber Velayeti, Trump ve Netanyahu'nun bu girişiminin haçlı savaşların devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Velayeti, “Yüzyılın Anlaşması, bu planı hazırlayan kişilerin düşündüklerinin tam tersine Filistinli grupların birliği, direnişin gelişmesi, Kudüs’ün kurtarılması, İslam ümmetinin birliği ve uluslararası toplumun Filistin halkını savunmasını sağlayacaktır” dedi.

Velayeti, Filistin’in işhal planına destek açıklaması yapan körfez ülkelerinde tepki gösterdi.

Ali Ekber Velayeti, “bundan önce Camp David ve Madrid anlaşmalarının sonuç vermediği gibi Yüzyılın Anlaşması gibi planların da sonuç vermeyecektir” dedi.

Haber / Kamera: Yakup Aslan

ulusal.com.tr

# abd # iran # israil # trump # filistin # ali ekber velayeti # Dünya İslami Uyanış Kurultayı