RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu açıkladı: Twitter, Facebok, Instagram ve LinkedIn'e reklam alma yasağı geliyor

1 Ekim'de yürürlüğe giren ''Sosyal Medya Yasası'' ile yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerinin Türkiye'ye temsilci atamaları gerekiyordu. Hala atama yapmayan şirketler için ise son tarih 19 ocak. Şirketler atama yapmazsa Türkiye'den reklam almaları yasaklanacak. Açıklama RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'dan geldi.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu açıkladı: Twitter, Facebok, Instagram ve LinkedIn'e reklam alma yasağı geliyor

''Sosyal Medya Yasası'' olarak da ifade edilen 7253 sayılı ''İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' 1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe girmişti.

Yürürlük sonrası sırasıyla VK, YouTube ve Tiktok temsilci atayacaklarını bildirmişlerdi. Son hamle ise Dailymotion'dan geldi. Şirket Türkiye'ye temsilci ataması yapacağını açıkladı.

SON TARİH 19 OCAK

Gözler milyonlarca kullanıcının kullandığı Twitter, Facebook, Instagram ve LinkedIn şirketlerinde. Söz konusu şirketler henüz temsilci atamaları yapmadı.

Konuyla ilgili açıklama Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'dan geldi. Uslu Twitter'dan yaptığı açıklamada 19 Ocak'a kadar temsilci ataması yapmayanlar için Türkiye'den reklam alma yasaklamasının başlayacağını bildirdi.

# türkiye # yasak # twitter # facebook # ınstagram # rtük # tiktok # youtube # linkedin # dailymotion # Sosyal Medya yasası # ibrahim uslu # sosyal medya şirketleri